Лана Пудар најбоља у избору ОК БиХ :: Semberija INFO ::

 

Лана Пудар најбоља у избору ОК БиХ


Foto: OK BiH
Најбоља босанскохерцеговачка пливачица Лана Пудар проглашена је за спортисту 2023. године у избору Олимпијског комитета Босне и Херцеговине.

Лана Пудар је у 2023. години освојила девет европских и свјетских медаља од чега пет златних, двије сребрене и двије бронзане медаље. Учествовала је на 12 великих финала, остварила двије олимпијске норме за наступ на Олимпијским играма у Паризу 2024. године, те постигла шест рекорда, два европска јуниорска рекорда, три рекорда јуниорских првенстава, један рекорд свјетских првенстава и освојила је пехар за најбољу пливачицу свјетског јуниорског првенства.

Пудар је осим титуле спортиста године добила и признање најбоља спортисткиња у сениорској конкуренцији, док је признање за најбољег спортисту у сениорској конкуренцији добио таеквондоиста Неџад Хусић.

Признања за врхунске резултате појединаца у тимским спортовима добили су ногометаш Един Џеко и кошаркаш Џана Муса, а признања амбасадори спорта скијашица Елведина Музаферија и бициклисткиња Лејла Њемчевић.

Најуспјешнија репрезентација је мушка сениорска рукометна репрезентација Босне и Херцеговине, а најуспјешнији спортски клуб ТКД Нови Град Сарајево. Најуспјешнији тренер је Горан Граховац - тренер Лане Пудар.

Награда за медијску промоцију олимпијских вриједности добили су Медина Шехић – спортски уредник БХТ1 и Бакир Тиро – спортски уредник Анадолу Агенцy (АА).

(Независне)