Ђоковић изабран за спортисту године :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић изабран за спортисту године


Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и америчка гимнастичарка Симон Бајлс изабрани су за спортисте године у избору АИПС-а (Међународне организације спортских новинара).

Гласало је 205 новинара из 107 земаља свијета, а ласкава признања додијељена су Србину и Американки.

Новак је побиједио са 616 поена, док је друго мјесто заузео шведски атлетичар Арманд Дуплантис, рекордер у скоку с мотком, који је добио 335 поена, а трећи је био Лионел Меси са 277 поена.

Иза су завршили Ерлинг Халанд, Макс Ферштапен, Карлос Аклараз, Кос Хуберт, Ел Бакари Суфиане, а занимљиво је да је на деветом месту био Никола Јокић, који је добио 115 гласова. Десето мјесто комплетирао је Килијан Ембапе.

Код жена је гласање било знатно неизвјесније. Бајлс је побиједила са 353 поена, друго мјесто је освојила кенијска атлетичарка Фејт Кипјегон са 329, док је треће мјесто заузела шпанска фудбалерка Аитана Бонмати са 297 поена.

Новак је прошле сезоне освојио три од четири Гренд слема, а играо је и финале четвртог. Вратио се на прво мјесто АТП листе, освојио је и завршни АТП мастерс у Торину и несумњиво је потпуно заслужено изабран за спортисту године.

(Тањуг)