Ђоковић и Швјонтек први носиоци на Аустралијан опену :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић и Швјонтек први носиоци на Аустралијан опену


Извор: Бета (С.М.) / БХРТ

Први тенисер свијета Новак Ђоковић и прва на WТА листи, Пољакиња Ига Швјонтек, постављени су за прве носице на предстојећем Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну, првом гренд слем турниру у сезони.

У мушкој конкуренцији 32 носиоца су прва 32 тенисера света на АТП листи, док је у женској конкуренцији дошло до мањих помјерања због повреда и других изостанака.

Носиоци неће играти међусобно у раним фазама турнира, а прва два се не могу састати прије финала.

Други носилац је Шпанац Карлос Алкарас, једини играч који је прошле године побиједио Ђоковића на гренд слем турниру, у финалу Вимблдона. Трећи је Рус Данил Медведев, а четврти Италијан Јаник Синер. 

Руски тенисер Андреј Рубљов постављен је за петог носиоца, Александар Зверев из њемачке за шестог, а Грк Стефанос Циципас за седмог.

Дански тенисер Холегер Руне је осми носилац, Пољак Хуберт Хуркач девети, а Аустралијанац Алекс де Минор десети.

У женској конкуренцији други носилац је бранилац титуле Бјелорускиња Арина Сабаленка, док је трећи носилац Елена Рибакина из Казахстана. Американке Коко Гоф и џесика Пегула су четврти и пети носиоци, а Унс џабир из Туниса је постављена за шестог носиоца.

Чехиња Маркета Вондроушова је седми носилац, Гркиња Марија Сакари осми, Барбора Крејчикова из Чешке је девети, а десети је Беатрис Хадад Маја из Бразила.

Жријеб за Аустралијан опен бит ће одржан сутра од пет сати по средњоевропском времену.

Први гренд слем турнир одржаће се од 14. до 28. јануара у Мелбурну.