Спортски ауто картинг савез Републике Српске: Подијељена признања за такмичарску 2023. годину :: Semberija INFO ::

 

Спортски ауто картинг савез Републике Српске: Подијељена признања за такмичарску 2023. годину


Извор: Семберија инфо / Љ. Љубојевић

 У Центру за културу “Семберија” данас је одржана церемонија додјеле признања у аутомобилизму за такмичарску 2023. годину, али и признања  за  2021. годину која нису раније подијељена такмичарима, клубовима и спортским функционерима у ауто и картинг спорту. 



Младен Ребриновић, потпредсједник Спортског ауто и картинг завеза Републике Српске изјавио је да су данас свечано проглашени побједници за такмичарску сезону 2023. године у Републици Српској и БиХ, нагласивши да је у прошлој години организовано више од тридесет такмичења у ауто и картинг спорту.



 “Такмичења су организована у седам дисциплина ауто и картинг спорта. У Републици Српској тренутно се двадесет клубова такмичи у отвореном првенству Републике Српске и БиХ. Имамо укупно око три стотине такмичара који се активно баве аутомобилизмом у БиХ, почевши од најмлађег узраста, који се баве картингом, па до других дисциплина у ауто спорту. У овом спорту такмиче се дјечаци и дјевојчице узраста од шест и седам, до десет година, који возе картинг, али и старији такмичари у ауто спорту, старости око седамдесет година. Ово јесте један од најскупљих спортова на свијету и веома тешко је организовати такмичења без подршке спонзора, државних институција и локалних власти”, каже Ребриновић, истичући да је на овој свечаности додијељено десетак златних кацига, једна дијамантска кацига и велики број пехара. 



Горан Дојчиновић, члан Ауто клуба “Борац” Бањалука,  добио је дијамантску кацигу за остварене резултате у протеклим годинама и он је један од најтрофејнијих возача у БиХ. Најуспјешнији клуб на брдским стазама, Ауто клуб “Професионал” из Бањалуке добио је Златну плакету Спортског ауто картинг савеза Републике Српске као најуспјешнији клуб у брдским тркама.