Данило Павловић (ОК Црвена Звезда): Нисам ни сањао да ће одбојка бити мој избор :: Semberija INFO ::

 

Данило Павловић (ОК Црвена Звезда): Нисам ни сањао да ће одбојка бити мој избор


У Бијељини је одигран први меч шеснаестине финала ЦЕВ Купа изазивача, а одбојкаши ОК ,,Радник'' изгубили су од екипе ,,Црвене Звезде'' из Београда резултатом 0:3.
 
Екипа ,,Семберских новина'' разговарала је са играчем ,,Црвене Звезде'' Данилом Павловићем, који је рођен 1997. године у Бањалуци, а тренутно у тиму из Београда игра на позицији примача.
 
,,Почео сам да тренирам случајно, гледајући неког старијег брата како је одлазио на тренинге, па ми се то учинило занимљивим. У почетку нисам ни схватао одбојку озбиљно, али сам са почетком средње школе добио позив да одрадим пробне тренинге у 'Звезди', допао сам им се и тада почиње професионална каријера'', нагласио је Павловић.
 
Након првог разреда средње школе преселио је у Београд и двије године играо за млађе селекције ,,Црвене Звезде'', кадете и јуниоре, након чега је био посуђен у Крагујевац, гдје је годину дана играо Супер лигу, а затим у Ниш.
 
,,После Ниша сам се вратио у Београд, почео да играм у првој постави и за сада сам ту. У Бијељини сам био пре 3-4 године са јуниорима на пријатељском турниру, такође смо играли против 'Радника', и то је био први пут да играмо пред навијачима. Било је фантастично, а и тада је 'Звезда' имала подршку са трибина. У Бијељини смо већ два дана, прошетали смо, свиђа нам се град, а људи су дружељубиви'', додао је Павловић.
 
Када је ријеч о професионалној каријери, Павловић каже да је част играти у ,,Црвеној Звезди'', али да је циљ сваког играча да игра у иностранству.
 
,,Сви ми тежимо иностранству, па се и ја надам да ћу једног дана успети да заиграм у најјачим лигама, као што су италијанска и руска. То се све мења из сезоне у сезону, и ако будем наставио овако да напредујем, да играм све боље и боље, можда ми се отворе нека од врата'', рекао је Павловић.
 
Он је оцијенио да је позиција одбојке у Србији и Републици Српској веома слаба, те да се једино издваја женска репрезентација јер успијева да направи добре резултате.
 
,,Чини ми се да деца више нису толико мотивисана да тренирају одбојку, више им се свиђају фудбал и кошарка. Ни одбојкашке утакмице у Србији нису посећене као некада, али надам се да ће се то променити. И ја се трудим да пренесем љубав према одбојци на друге, рецимо, моја млађа сестра је почела да тренира уз мене и надам се да ће јој то бити професија, али дечаци се теже одлучују за овај спорт'', закључио је Павловић.
 
Реванш меч између ОК ,,Црвена Звезда'' и ОК ,,Радник'' биће одигран 5. децембра у Београду.