САША НЕДИЋ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН :: Semberija INFO ::

 

САША НЕДИЋ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН


Прошлог викенда у Дубровнику, у организацији Балканске карате федерације и Хрватског карате савеза, одржано је 19. Балканско првенство за кадете, јуниоре и У21 сениоре. 

У саставу Репрезентације БиХ наступало је и троје такмичара КК “УНСУ“ из Бијељине.
У јуниорској конкуренцији у категорији [76+] другог дана Првенства наступао је Саша Недић, који је, на бриљантан начин, дошао до првог мјеста и титуле новог балканског шампиона у овој категорији.



Недић је био успјешан и у чак пет мечева и то: у првом колу од представника Словеније Клобаса Алекса 1:0; у другом од представника Србије Михајла Арсовића 3:0; у трећем од представника Црне Горе Немање Јововића 1:0, те у полуфиналном од представника Македоније Глигора Петкова 8:0.

У финалном мечу Недић се састао са искусним Робертом Петровим из Бугарске, бившим кадетским вицепрваком Европе, који је према актуелној ранг листи један од најбољих јуниора свијета  и у том мечу, пуном тактичког надмудривања, успио побиједити 2:1. 

Трећи дан Првенства био је резервисан за такмичење, репрезентација у екипној конкуренцији гдје је Недић добио повјерење селектора Жељка Зомбре и наступао за тим БиХ. У том дијелу, послије убједљивих побједа у квалификацијама у финалном мечу, тим БиХ се састао са репрезентацијом Србије која је овај пут била боља, па су се и селектор и екипа морали задовољити другим мјестом и титулом екипног вицепрвака Балкана. Свакако, то је још један велики резултат, с обзиром на конкуренцију у том дијелу такмичења. 

Поред појединачог злата дан раније, била је то друга медаља и друга титула за бијељинског  јуниора, коју је понио у Бијељину са овог Првенства, што представља један од највећих успјеха бијељинског каратеа у оквирима званичне WKF карате организације.

У укупном пласману Репрезентација БиХ  заузела је високо пето мјесто са освојене три појединачне златне и једном екипном, те десет сребрних и девет бронзаних медаља.

Чињеница да је бијељински јуниор, освајач једне од три појединачне златне медаље за Босну и Херцеговину и једне од двије појединачне за представнике из Републике Српске, довољно говори о јачини и важности овог резултата.

Морамо истаћи да је Недић на актуелној свјетској ранг листи у категорији [76+] тренутно међу двадесетпет најбољих јуниора свијета, а на листи Свјетске лиге за младе на високој осмој позицији, те да ови резултати које је постигао у Дубровнику нису нимало случајни.

Ове двије медаље су свакако резултат једног преданог и систематског рада у клубу и резултат комплетне екипе. 
-Најважније од свега је да ће овакви резултати много значити за наш клуб, за даљи развој карате спорта у Бијељини, али И у Републици Српској, наглашавају у КК ,,УНСУ’’.