КК БУДУЋНОСТ ИДЕ У ФИНАЛЕ :: Semberija INFO ::

 

КК БУДУЋНОСТ ИДЕ У ФИНАЛЕ


Вечерас је одиграна трећа и одлучујућа утакмица у полифиналу плеј офа Прве лиге Републике Српске за кошаркаше између КК "Будућност БН" и КК "Радник". У сусрет су обје екипе ушле са по једном побједом да би вечерас присебнији били кошаркаши Будућности и заслужено наставили свој пут ка овосезонској титули првака Републике Српске.
 
Резултат на крају меча је гласио 74:72 (17:13, 8:25, 25:14 и 24:20).
 
Најефикаснији у редовима побједника били су Динко Пељто са 16, Ђорђе Мичић са 12 те млади Новак Манојловић са десет поена и девет скокова. Поене су постигли још Ј.Јевтић (6), Н.Еркић (3), С.Лазић (7), А.Пиргић (6), Н.Ђорђић (9) и Ј.Кецман (5).
 
Најефикаснији кошаркаш на утакмици био је Радников Ђорђе Цуровић са 24 поена. Пратио га је Ненад Цвјетковић са 22 и Никола Мичић са 11 поена. Још само три кошаркаша КК "Радник" уписали су се вечерас у стријелце: Б. Радовић и Б.Марковић са по шест и С.Стојановић са три поена.
 
Кошаркаши Будућности ће се у фуналној серији плеј офа Прве лиге РС за титулу првака борити против КК "Јахорина" са Пала која је у полуфиналу била боља од КК "Академац" из Бањалуке.
 
(Семберија инфо)