ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ДЈЕЦУ - ОСАМ ОД ОСАМ ЗА КК "УНСУ" :: Semberija INFO ::

 

ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ДЈЕЦУ - ОСАМ ОД ОСАМ ЗА КК "УНСУ"


Требиње је 18. марта било домаћин Првенства Републике Српске у каратеу за дјецу до 13 година. На турниру је учествовао 41 клуб са 440 учесника у 547 категорија. Карате клуб "УНСУ" из Бијељине је на Првенству Републике учествовао са осам такмичара.



- Како смо најавили, осморо наших такмичара наступило је на овогодишњем првенству и освојило исто толико медаља; двије златне, двије сребрне и четири бронзане. Овим је остварен стопроцентан учинак када узмемо број учесника испред нашег клуба и број освојених одличја. Оно што нас посебно радује јесте чињеница да сваке године из нашег млађег погона добијамо нове прваке, а то је овај пут Јана Ивковић која је освојила прво мјесто у борбама у конкуренцији пионирки 2012.годиште (-36кг)", ријечи су првог човјека КК "УНСУ" Горана Ивковића.



Титулу најбоље у Републици Српској одбранила је једна од најуспјешнијих такмичарки КК "УНСУ", Милица Миа Вујић у конкуренцији У14 (-54кг). Мушку конкуренцију представљали су Андреј Јаковљевић, Андреј Ђурић и Лазар Шикуљак у борбама у конкуренцији 2011. и 2010. годиште. Њима је ово први наступ на Првенству Републике Српске и сва
тројица су забиљежили одличне наступе освојивши друго и два трећа мјеста. У катама појединачно у конкуренцији дјевојчица У14 Милица Мијић је освојила сребрну медаљу, док је њена млађа сестра Марија освојила бронзану у борбама у конкуренцији пионирки 2011. годиште (-50кг). У конкуренцији најмлађих пионирки у катама у узрасту 2015.
годиште прву своју републичку медаљу освојила је Николина Ина Ивковић.

- У генералном пласману клубова по успјешности наш клуб се са осам медаља (двије златне, двије сребрне и четири бронзане) нашао у топ десет клубова по успјешности чиме смо врло задовољни обзиром на број учесника који смо имали овај пут", истакао је Ивковић.

Првенство Републике Српске одржано је у Требињу у организацији Карате савеза Републике Српске, те техничкој организацији Регионалног карате савеза "Херцеговине, Сарајева и Романије" и Карате клуба "Херцеговац" из Билеће као домаћина. Оно што ове узрасте очекује у наредном периоду јесте низ припремних турнира, а након тога Првенство БиХ на којем ће се борити за пласман на Балканско првенство за дјецу.


КК УНСУ