JOŠ JEDNA HUMANA GESTA BIJELjINSKIH RIBOLOVACA :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDNA HUMANA GESTA BIJELjINSKIH RIBOLOVACA


U namjeri da uljepšaju praznične dane najugroženijim sugrađanima, članovi Sportsko ribolovnog udruženja“Riba“ iz Bijeljine organizovali su danas tradicionalnu humanitarnu akciju pripremanja obroka za korisnike Narodne kuhinje u Bijeljini. Zajedničkim snagama, oko 50 članova udruženja, pripremilo je preko 300 obroka koji se sastoje od riblje čorbe, pržene ribe, hljeba i šarenih, farbanih jaja. Pripremljenu hranu će do krajnjih korisnika dostaviti članovi SRU „Riba“ i Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina.



-Sportsko ribolovno udruženje „Riba“ iz Bijeljine stavilo se na raspolaganje Gradskoj organizaciji Crvenog krsta iz našega grada tako što smo danas, kao i prethodnih osam godina, na Veliki petak spremili obroke za korisnike Narodne kuhinje u Bijeljini. Ako se uzmu u obzir dvije godine koje, zbog korone nismo mogli organizovati ovu humanitarnu akciju, ovo je deveti put kako članovi našeg udruženja pokušavaju da, u granicama svojih, ljudskih mogućnosti, uljepšaju nastupajuće vaskršnje blagdane našim najugroženijim sugrađanima. Pored pripremanja riblje čorbe i pržene ribe ofarbali smo oko hiljadu jaja tako da će svi korisnici dobiti po troje. Moram da se zahvalim velikom broju prijatelja koji su nas podržali u ovoj akciji kao ni u jednoj do sada. Pri tome neću pominjati imena i nazive da ne bih nekog preskočio ili promovisao – zadovoljan sam što smo se svi zajedno uključili da za nastupajući najradosniji hrišćanski praznik unesemo barem malo radosti u kuće naših sugrađana koji teško žive“, izjavio je Miodrag Đukić, prvi među jednakima u SRU „Riba“ iz Bijeljine.



Predsjednik SRU „Riba“ je iskoristio priliku da se zahvali svim članovima ovog udruženja koji u kontinuitetu, izuzev nekoliko preminulih, iz godine u godinu odvajaju svoje vrijeme na Veliki Petak i pomažu svojim sugrađanima. Volonteri Crvenog krsta GO Bijeljina u toku dana će, zajedno sa članovima SRU „Riba“ dostaviti hranu do krajnjih korisnika.


 
Semberija info