Pravosnažno osuđeno 12 učesnika tuče: Za smrt navijača u Bijeljini 18 godina zatvora :: Semberija INFO ::

 

Pravosnažno osuđeno 12 učesnika tuče: Za smrt navijača u Bijeljini 18 godina zatvora


Foto: Ilustracija/Arhiva
- Okružni sud u Bijeljini potvrdio je presudu kojom je 12 navijača FK Crvena zvezda osuđeno na ukupno 18 godina zatvora zbog učestvovanja u tuči u kojoj je ubijen navijač FK Partizan Aleksandar Pantić iz Bijeljine.

Kako je saopšteno iz bijeljinskog Osnovnog suda, presuda je potvrđena nakon što su odbijene žalbe tužioca te optuženih i njihovih branilaca.

Na po godinu i po zatvora pravosnažno su osuđeni Miroslav Gavrić, Stefan Lazarević, Nikola Milinković, Milan Milinković, Dušan Radovanovi, Ognjen Jeremić, Mile Lukić, Nikola Pejić, Bojan Radojević, Borislav Ilić, David Sandić i Aleksandar Petrović.

Zločin se dogodio 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine.

Motiv za obračun bio je grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili. U presudi stoji da je dogovorena tuča, ali su navijači Zvezde sa sobom ponijeli motke, držalice, letve i slično.

Navodi se da je dio navijača Crvene zvezde stao na vidno mjesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni dio hotela i čekali dolazak navijača Partizana.

Dodaje se da su, po dolasku suparnika, grupe krenule jedna prema drugoj te je zapaljena baklja i došlo do masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio brojne povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije.

Ranije je na godinu i po osuđen Nemanja Mičukić, protiv koga je vođen odvojen postupak. Prvostepenom presudom krivice su bili oslobođeni Marko Zarić (26) i Petar Bujinović (26) koje terete za ubistvo navijača Pantića.

Tu presudu je nedavno ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i predmet je vraćen tom sudu na ponovno suđenje.

(Glas Srpske)