Pripadnici PU Bijeljina dijeljenjem promotivnog materijala obilježili Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga :: Semberija INFO ::

 

Pripadnici PU Bijeljina dijeljenjem promotivnog materijala obilježili Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, koji se obilježava danas, 26. juna pripadnici Policijske uprave  Bijeljina, danas su dijelili promotivni materijal na Gradskom trgu u Bijeljini.  Ovogodišnja kapanja se provodi pod nazivom „Budi nezavisan i slobodan odbij drogu i zavisnost“. Tradicionalno, kao i svih godina do sada, na promotivnom materijalu prikazane su fotografije opojnih droga, kao i savjeti roditeljima kako da postupaju sa djecom ukoliko kod njih primjete prve simptome konzumiranja opojnih droga.


 


-Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe, otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela koja se odnose na zlouptrebu opojnih droga za prvih pet mjeseci 2023. godine policijski službenici PU Bijeljina otkrili su 23 krivična djela, koja su dokumentovali kroz 19 izvještaja, a koja su podnijela nadležnim tužilaštvima. Ukupno je prijavljeno 20 lica koja su počinila krivična djela, od kojih je jedno maloljetno, a sedam je povratnika u izvršenju krivičnih djela. Takođe, za proteklih pet mjeseci policijski službenici lišili su slobode 11 lica, 10 lica muškog pola i jedno ženskog zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga“, istakla je Aleksandra Marić, portparol Policijske uprave Bijeljina, i dodala da tokom cijele godine pripadnici MUP – a RS preduzimaju niz mjera i radnji, kao i mnogobrojne akcije u kojima su pronašli i zaplijenili određene količne opojnih droga, kao što su kokain, heroin, medicinske droge, te stabljike indijske  konoplje i značajne količine marihuane.





(Semberija info)