ZA 46 DEMOBILISANIH BORACA IZDVOJENO OKO 130.000 KM :: Semberija INFO ::

 

ZA 46 DEMOBILISANIH BORACA IZDVOJENO OKO 130.000 KM


Gradonačelnik Ljubiša Petrović potpisao je danas ugovore o djelimičnoj adaptaciji 46 stambenih jedinica za boračku kategoriju. Nakon što je Komisija gradskog Odjeljenja za boračko - invalidsku zaštitu izvršila uvid i procjenu, od ukupno predatih 77 zahtjeva, odobrena su sredstva za 46 korisnika.



 “U svakom od ugovora raspon odobrenih sredstava iznosi od 1.000 do 5.000 KM. Ukupno ćemo iz gradskog budžeta za 46 korisnika izdvojiti 128.800 KM. Ugovori se odnose na adaptaciju stambenog prostora, za izgradnju sanitarnih čvorova i opremanje objekata. Trudićemo se da do kraja  godine pozitivno odgovorimo na još nekoliko opravdanih zahtjeva za adaptaciju stambenih objekata demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida. Istovremeno, i od državnih vlasti očekujemo da ovo pitanje shvate kao državno pitanje broj jedan i kao dug prema onima koji su stvarali Republiku Srpsku”, istakao je gradonačelnik Petrović, napomenuvši da se ove aktivnosti nastavljaju, jer je veliki broj zahtjeva opravdan i demobilisanim borcima je neophodna konkretna finansijska pomoć.



Milan Marković, predsjednik Mjesne boračke organizacije u Banjici kaže da je došao da pomogne svome saborcu i komšiji koji u 21. vijeku još uvijek nema vodu za piće u svojoj porodičnoj kući.

“Mi smo u Banjici puno uradili, kada je riječ o pomoći demobilisanim borcima. Cilj nam je da se ove aktivnosti nastave i da nam omladina ostaje na ovom području. Borce, koji su stvarali ovu državu, treba posebno cijeniti i poštovati. Za nas je veliki uspjeh kada pet ili šest boračkih porodica dobije vodu za piće u svojim stambenim jedinicama”, kaže Milan Marković, napomenuvši da se zajedničkim snagama i sredstvima puno toga može pozitivno riješiti.



Petar Nikolić iz Dijelova kod Bijeljine kaže da je prvi put dobio finansijsku pomoć za adaptaciju svog stambenog objekta.



 “Neophodno je izvršiti izolaciju krova, ugradnju vrata i postavljanje fasade na objekat. Nadam se da će mi odobrena sredstva, bar, djelimično pomoći oko adaptacije. Dobio sam 2.000 KM. Znam svašta da radim, tako da ću nabaviti materijal i pokušati što više da popravim”, kaže Nikolić.

Semberija info