Sjednica Skupštine grada petog jula :: Semberija INFO ::

 

Sjednica Skupštine grada petog jula


Na međustranačkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka u Skupštini grada Bijeljina dogovoreno je da dvadeset druga redovna sjednica bude održana petog jula.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević izjavio je nakon sastanka da su za redovnu sjednicu planirane dvadeset i tri tačke dnevnog reda.

“Imamo jedanaest tačaka dnevnog reda koje su skinute s dnevnog reda  prošle sjednice Skupštine grada. U skladu sa Pravilnikom o radu Skupštine grada, zbog nedolaska obrađivača pomenutih tačaka, Skupština grada je odlučila da te tačke razmatra. Imamo i dvanaest godišnjih izvještaja o radu i programa rada javnih preduzeća i ustanova. Uz redovne, uobičajene tačke, imaćemo ukupno oko 49 tačaka dnevnog reda na narednoj redovnoj sjednici Skupštine grada. Jednoglasno je usaglašeno da svih 49 tačaka bude razmatrano na jednoj redovnoj sjednici Skupštine grada i kolege, predstavnici odborničkih klubova, zaključili su da sve to možemo kvalitetno obraditi na jednoj sjednici, iako sam predlagao da izvještaje o radu i planove rada javnih preduzeća i ustanova razmatramo na posebnoj sjednici koja bi bila održana odmah nakon redovne sjednice.



Predstavnici odborničkih klubova su smatrali da nema neke posebne razlike u načinu razmatranja pomenutih tačaka, tako da ću izvještaje staviti već na početak redovne sjednice, te će i na taj način biti posvećena malo veća pažnja izvještajima o radu i programima rada javnih preduzeća i ustanova. Svi su se saglasili da radimo na takav način. Ni danas nije bilo gradonačelnika ili šefa kabineta gradonačelnika, kao predstavnika predlagača materijala na ovom  međustranačkom sastanku, iako su uredno pozvani na sastanak. Mi smo ranije odlučili da razmatramo sve tačke koje su od interesa za grad i građane, bez obzira na to da li je predlagač materijala prisutan ili ne. Niko ne smije ispaštati zbog nekih i nečijih političkih poteza ili nesporazuma”, istakao je Aleksandar Đurđević, naglasivši da će Skupština grada i u narednom periodu razmatrati sve odluke i pitanja od interesa za grad i sve građane.

(Semberija info)