Organizovan tradicionalni memorijalni turnir “Branko Stević” :: Semberija INFO ::

 

Organizovan tradicionalni memorijalni turnir “Branko Stević”


Fudbalski klub “Omladinac” iz Gornje Čađavice, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Ljubiše Petrovića i Gradske uprave Bijeljina, danas, na Vidovdan, u popodnevnim satima, organizovao je tradicionalni Osamnaesti memorijalni fudbalski turnir “Branko Stević” u rodnom selu bivšeg načelnika opštine Bijeljina i jednog od osnivača ovog fudbalskog kluba.



 Milenko Zelenović, u ime organizatora turnira, podsjetio je da je Branko Stević jedan od osnivača i prvih fudbalera ovog kluba.



“Na ovom memorijalnom turniru, osim FK “Omladinac”, učestvuju veterani FK “Rudar”, FK “Ljeljenča” i FK “Koviljuše”. Za pobjednike i učesnike obezbijeđeni su pehari i zahvalnice. Takmičarski dio nije u prvom planu, već je bitno da svake godine, na Vidovdan, evociramo uspomene na velikana Gornje Čađavice, grada Bijeljina i cijele Semberije, Branka Stevića, da ga, na neki način, sačuvamo od zaborava. Svojim radom, društvenim i sportskim doprinosom, zaslužio je ovakav jedan turnir, ali i puno više od toga”, naglasio je Zelenović.



Milan Stanić, fudbaler iz prve generacije koja je zaigrala u FK “Omladinac”, podsjetio je da je Branko Stević nosio kapitensku traku.



“Bilo nas je trojica ili četvorica fudbalera koji smo bili registrovani u drugim klubovima, ali smo bili i među rijetkima koji su tada znali da nose kopačke. Izuzetno je važno da održavamo ovaj memorijalni turnir u čast Branka Stevića, ali i da održimo ovaj omladinski fudbalski klub koji opstaje na entuzijazmu, drugarstvu i prijateljstvu. Za sve to najveće zasluge pripadaju našem prijatelju Milenku Zelenoviću”, izjavio je Stanić.



Živorad Miražić, dugogodišnji sportski radnik i fudbalski trener, istakao je da je Branko Stević bio veliki čovjek i veliki sportista.



 “Branko Stević je bio i veliki sportski radnik koji je zadužio opštinu Bijeljina. imao sam čast da sa njim sarađujem u FK “Radnik” od 1997. godine, sve do njegove smrti, 2005. godine. Branko Stević je bio veliki čovjek, ljudska gromada, i izuzetno je lijepo što se ovaj tradicionalni turnir održava. Kao njegov dugogodišnji saradnik u FK “Radnik”, volio bih kada bi se ovaj turnir održavao i u Bijeljini. Branko Stević je nakon rata udario temelje novom FK “Radnik” koji je stigao i do Premijer lige BiH.



Rade Hadži - Stević, u ime porodice Stević, zahvalio se svim učesnicima ovog memorijalnog turnira.



 “Branko Stević je nekada igrao na ovim lokalnim semberskim i podmajevičkim terenima. Bio je na čelu FK “Radnik”, kao predsjednik kluba, u sezoni kada je osvojena prva titula prvaka Republike Srpske u istoriji FK “Radnik”. U ime porodice, još jednom se zahvaljujem  organizatorima i učesnicima turnira na održavanju tradicije i na dobroj organizaciji turnira”, izjavio je Rade Hadži - Stević.



(Semberija info)