Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao prijem za članove Hora“Srbadija“ povodom zlatne medalje koju su osvojili u Južnoj Koreji :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao prijem za članove Hora“Srbadija“ povodom zlatne medalje koju su osvojili u Južnoj Koreji


Hor “Srbadija“ osvojio je prvo mjesto u kategoriji C 28 u kojoj se izveli program sa scenskim pokretom i kostimima srpskog naroda.
 
Na Svjetskim horskim igrama u Gangneungu nastupila su 324 hora iz 80 zemalja.
 
“Srbadija” je, pod vođstvom dirigentkinje Jelene Trakilović, izvela muzičko-scenski prikaz obreda krsne slave.
 
Srpska tradicionalna muzika, igra i zvuk srpskih narodnih instrumenata, osvojili su i domaćine i hiljade učesnika Svjetske horske olimpijade, a međunarodni žiri u kojem je više od 150 istaknutih muzičkih stručnjaka sa svih kontinenata, nagradio je “Srbadiju” zlatnom medaljom.


 
“Presrećni smo što smo u dalekoj Koreji, na najbolji način predstavili našu kulturnu baštinu i pokazali svu raskoš naše narodog nasljeđa, a naš hor opravdao zlatne medalje sa prethodnih međunarodnih takmičenja tokom više od dvije decenije postojanja pod vođstvom profesorke Desanke Trakilović”, izjavila je dr Jelena Trakilović, dirigentica Hora “Srbadija”.
 
Ona se zahvalila Gradskoj upravi Bijeljina i gradonačelniku Ljubiši Petroviću na finansijskoj podršci za odlazak na prestižno takmičenje u Južnoj Koreji.
 
“Ponos Bijeljine je upravo Hor Srbadija koji je u veoma jakoj konkurenciji osvojio zlato. Nadamo se će i u narednom periodu predstavljati Bijeljinu na najbolji mogući način”, istakao je Petrović.
 
Petrović je naglasio da će Gradska uprava Bijeljina i dalje finansijski pomagati rad Hora “Srbadije”, jer to zaslužuju.

Semberija info