PANTELINSKA TRPEZA 9. AVGUSTA :: Semberija INFO ::

 

PANTELINSKA TRPEZA 9. AVGUSTA



Zbog vanrednih prilika u kojima se trenutno nalazi Semberija, ove godine će slavske svečanosti u Bijeljini biti skromnije obilježene i jedini događaji u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i Gradske uprave na Dan Svetog Pantelejmona biće praznična bogosluženja u crkvama, litija gradskim ulicama i lomljenje slavskog kolača.

Ipak, u želji da Dan Svetog Pantelejmona, 9. avgusta, bude dostojanstveno obilježen, Gradska uprava grada Bijeljina poziva sugrađane da na „Pantelinskoj trpezi“ predstave svoje kulinarsko umijeće i spreme posnu hranu prilagođenu ljetnim uslovima.

Ovaj događaj biće takmičarskog karaktera, a stručni žiri će u jednoj kategoriji ocjenjivati najvrijednije ruke koje su napravile najobilniju trpezu, u drugoj kategoriji će se ocjenjivati ukus pripremljene hrane, dok će u trećoj kategoriji mjerilo biti vizuelni sadržaj štandova koji će biti postavljeni na platou ispred Gradske uprave, nakon lomljenja slavskog kolača. Za po tri prvoplasirana učesnika u sve tri kategorije obezbijeđene su novčane nagrade, a spremljena hrana biće dio posluženja za učesnike litije i prisutne građane.

Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti na broj telefona 055 233 170 ili na adresu elektronske pošte: [email protected] do 7. avgusta 2023. godine.


 Gradska uprava Grada Bijeljina