„Zavičaj prati i poštuje njihova djela“ Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika proslavile krsnu slavu :: Semberija INFO ::

 

„Zavičaj prati i poštuje njihova djela“ Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika proslavile krsnu slavu


Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika obilježile su danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalinu čije ime nose u Hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem djeluju od 2009. godine.

Protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović čestitao je članicama Kola srpskih sestara slavu uz želju da se još više umnože i da i dalje rade za opšte dobro srpskog naroda.



-Želim vam da i dalje pomažete svima onima kojima je pomoć potrebna i da ste i dalje prisutne u svim humanitarnim akcijama koje naša udruženja organizuju-rekao je u propovjedi Pajkanović koji je penzionisani sveštenik.

Predsjednica ovog udruženja Anđa Srijemac rekla je da već punih 14 godina njihov rad se zasniva na dobročinstvu, ljubavi, razumijevanju, posjeti onima koji su bolesni i nemoćni.



-Svako naše malo je puno onima koji nemaju. Sve što činimo, činimo kao mironosice  u ime vjere, nade i ljubavi. Ko pokuca na naša vrata bude primljen, tople ruke ga dočekaju-naglasila je Srijemac.

Veliku podršku u radu, ističe Srijemac, imaju od načelnika Ugljevika kao i od Rudnika i termoelektrane „Ugljevik“  i drugih dobrotvora.

Kum slave od kako postoji ovo udruženje je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je u čestitki zahvalio članicama Kola srpskih sestara za sve što čine na očuvanju vjere, tradicije i običaja, kao i ljubavi koju iskazuju prema rodu, vjeri i otadžbini.



-Članice Kola srpskih sestara, u našem gradu i kraju, sabrale su se prije 14 godina na temelju Hristove ljubavi, odakle, neprestano, djeluju pružajući pomoć onima kojima je najneophodnija. Zavičaj prati, poštuje njihova djela, podržavamo i pomažemo njihov rad i to ćemo, zdušno, činiti još više i još bolje-rekao je Perić.

Posebnu zahvalnost Perić je iskazao episkopu zvorničko-tuzlanski Fotiju, koji podržava ove humanitarke, kao i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i Crvenoj opštini Ugljevik koji ih kako kaže drže u svom krilu.