POČELA AKCIJA GO POKRET ZA BIJELjINU I GO SPS BIJELjINA: KUPUJMO IZ SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

POČELA AKCIJA GO POKRET ZA BIJELjINU I GO SPS BIJELjINA: KUPUJMO IZ SEMBERIJE


FOTO: SemberijaInfo
Pokret za Bijeljinu  i Socijalistička partija Srpske, organizovali su akciju “Kupujmo iz Semberije”. Kako je naglasio predsjednik Gradsko odbora Pokret za Bijeljinu Milenko Mirović, Semberija je bogat poljoprivredni kraj, a Bijeljina, kao drugi po veličini grad, može da bude još prosperitetnija.

-Naš grad može biti još razvijeniji i bogatiji, a jedan od načina da to postignemo je kupovina domaćih proizvoda, odnosno, proizvoda koji su proizvedeni i kupljeni u Semberiji”, istakao je Mitrović i dodao da su pored promotivnog materijala o značaju kupovine domaćih proizvoda, obezbijedili artikle koji su proizvedeni u Semberiji.



-Proizvode koje smo za početak akcije obezbijedili od naših proizvođača, upakovali smo i poklonili našim građanima. Za današnju aktivnost smo pripremili prehrambene proizvode, a u narednom period planiramo predstaviti i druge proizvode, koji se proizvode u Semberiji. Ovo nije politički marketing, nego motivacija da zadržimo novac iz Semberije u Semberiji”, rekao je Mitrović i naglasio da “kupovinom domaćih proizvoda jača privreda i poljorivreda, što donosi više radnih mjesta i veće plate, a sa jakom Semberijom biće jaka i Republika Srpska”. Aktivnost je organizovana na ulazu u Gradsku zelenu pijacu, mjesto gdje se prodaju domaći proizvodi, a kupuju ih naši sugrađani. Predsjednik Gradskog odbora Socijalistilističke partije Srpske Srđan Mijatović istakao je da kao socijalno i nacionalno odgovorna partija, podržavaju ovakve i slične aktivnosti.

-Naša dva osnovna politička stuba su jačanje i održavanje institucija Republike Srpske i poboljšanje socijalnog i ekonomskog statusa svih građana. U prethodnom radu smo iznijeli niz prijedloga i mjera kako poboljšati socijalni  i ekonomski status građana Srpske, između ostalog, da cijene osnovnih životnih namirnica budu stopirane, po ugledu na Republiku Srbiju. Cilj nam je zadržati naše građane u Srpskoj, da nam mladi ne odlaze i moramo pronalaziti načine da ih zadržimo. Kad je u pitanju domaća proizvodnja, imamo ogroman uvoz, a u Srpskoj imamo izuzetno bogatstvo kada su u pitanju prehrambeni proizvodi. Sve možemo da proizvodimo u našoj Republici, ali to slabo koristimo. Rješenja su u carinskim izmjenama, koje se trebaju rješavati na višim nivoima vlasti, a ono što svi znamo je da su domaći proizvodi zdraviji i kvalitetniji od onih koje uvozimo. Moram istaći i da naši proizvođači rade sa 30 do 70 posto kapaciteta, tako da je neophodno da se ovaj problem rješava”, rekao je Mijatović. On je podsjetio da SPS sa Pokretom za Bijeljinu ima potpisan koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu za predstojeće lokalne izbore. O današnjoj aktivnosti govorio je i član GO Pokret za Bijeljinu  Željko Drljača, inače penzionisano vojno lice.

-Uz podršku akciji, podsjetiću na riječi glumca Nenada Jezdića koji kaže da “treba da objavimo rat lošoj demografiji, da objavimo rat lošoj slici o selu, da treba da se vratimo na selo, da podržavamo naše poljorivrednike i naše proizvode, kako bi u narednom periodu podstakli dalju proizvodnju i doveli do prosperiteta, kako Semberije, tako i cijele Republike Srpske”.

(Semberija info)