Rak dojke u 90% slučajeva izlječiv ako se otkrije u ranoj fazi :: Semberija INFO ::

 

Rak dojke u 90% slučajeva izlječiv ako se otkrije u ranoj fazi


Dom zdravlja Bijeljina u saradnji sa organizacijom "Inner wheel club" iz Bijeljine tokom jučerašnjeg dana je obilježio Mjesec borbe protiv raka dojke.
 
Tom prilikom organizovani su preventivni palpacioni pregledi članica Inner wheel club-a u JZU Dom zdravlja Bijeljina kao i razgovor sa bijeljinskim ljekarima o načinima putem kojih žene mogu da zaštite svoje zdravlje.
 
Akcija je nastavljena na Trgu kralja Petra I Karađorđevića podjelom edukativnog materijala građanima, gde su sve zainteresovane žene mogle da se upoznaju o značaju i pravilnom načinu obavljanja samopregleda dojki. Takođe, građanima su podijeljeni ružičasti baloni sa porukama podrške, podizanjem svijesti o učestalosti raka dojke, te važnosti redovnih preventivnih pregleda.



-Iskoristio bih ovu priliku da pohvalim članice "Inner wheel club" iz Bijeljine, koje su svojim primjerom pokazale važnost redovnih pregleda, uz napomenu da je rak dojke najčešća maligna bolest kod žena, ali i da su u preko 90% slučajeva potpuno izlječivi ako se otkriju u ranoj fazi", rekao je dr Bojan Stević ispred JZU Dom zdravlja Bijeljina dok je Vesna Arsenović,  predsjednica udruženja "Inner wheel club" Bijeljina istakla da se ovom akcijom želi skrenuti pažnja na veliki broj oboljelih od raka dojke, kao i da se podigne svijest o značaju prevencije, ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja oboljelih osoba.
 
Skup na trgu je završen simboličnim puštanjem ružičastih balona u zrak, u znak sjećanja na sve žene koje su izgubile živote u borbi sa ovom opakom bolešću.