Naljepše dvorište opštine Ugljevik Zorice Simikić: GRADU "DUŠU" DALI :: Semberija INFO ::

 

Naljepše dvorište opštine Ugljevik Zorice Simikić: GRADU "DUŠU" DALI


U opštini Ugljevik danas je nagrađeno četiri najljepše uređena dvorišta u okviru slavskih svečanosti Svete Petke Parskeve.

Zorici Simikić iz Donje Trnove, koja je pobijedila u konkurenciji 11 domaćinstava, koliko je bilo u najužem izboru, načelnik Ugljevika Vasilije Perić uručio je prvu nagradu od 500 KM.



-U uređenje dvorišta ulažem veliki trud i ljubav a to me čini srećnom i tu pronalazim svoj mir-rekla je Simikićeva.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zahvalio je svim učesnicima i komisiji koja je ocijenjivala dvorišta istakavši da je veoma važno da građani žive u lijepo uređenoj sredini.

-Na ovaj način stimulisanjem onih koji su se prijavili na konkurs želimo pospiješiti i sve građane da uređuju na bolji i kvalitetniji način mjesto i dvorište gdje žive da bi naš Ugljevik bio još bolje i ljepše mjesto za življenje-rekao je Perić.



U ime komisije za ocjenjivanje najljepšeg dvorišta, načelnica Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović rekla je da je ocjenjivano održavanje i urednost dvorišta, uloženi trud, izbor i njegovanje biljaka, poštovanje tradicije i elemenata ovog podneblja.

Jovićeva je navela da je za ovu namjenu ukupno izdvojeno 1.100 KM za  nagrade iz lokalnog budžeta.

Nagrade su uručili i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, predsjednik Komisije za ocjenjivanje najljepšeg dvorištva Duško Vićić, a prisustvovali su i zamjenik načelnika Vanja Zekić, načelnica opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Verica Petrović kao i članovi komisije.