BIJELjINSKI CRVENI KRST I OŠ “VUK KARADžIĆ”: POKAZNA VJEŽBA I PREDAVANjE O PRVOJ POMOĆI :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI CRVENI KRST I OŠ “VUK KARADžIĆ”: POKAZNA VJEŽBA I PREDAVANjE O PRVOJ POMOĆI


Prva pokazna vježba i predavanje o prvoj pomoći, održana je u OŠ “Vuk Karadžić” u organizaciji volontera i profesionalaca Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina. Ova aktivnost biće organizovana i u ostalim osnovnim, kao i srednjim školama.



-Cilj vježbi i predavanja je podizanje svijesti o značaju obuke pružanja prve pomoći kao i omasovljavanje volonterizma, jer poslije ovakvih aktivnosti organizacija bude bogatija za jedan broj volontera”, rekao je generalni sekretar GOCK Bijeljina Aleksandar Savić i pozvao zainteresovane učenike da se pridruže CK i volontiraju. Govoreći o pokaznoj vježbi, Savić je istakao da je praktični dio vježbe vodio dr Slobodan Stanišić iz Službe hitne pomoći, a inače nekadašnji dugogodišnji volonter CK. Inače, saradnja CK i OŠ “Vuk Karadžić” je odlična, a u ovoj školi su, u sklopu akcije POENTIRAJ, koja ima za cilj osposobiti sportske terene na školskim dvorištima, uspjeli da osposobimo oba košarkaška i odbojkaški teren. Nastavnica geografije Violeta Šeovac, koja vodi i Savjet učenika OŠ “Vuk Kradžić”, istakla je da je ovo odličan način da djeca nauče nešto što je veoma važno za život, a kako je naglasila, “škola je život u malom”.



-Na ovaj način učimo, ulažemo u humanost, stičemo i pokazujemo prave vrijednosti, a utičemo i na volontiranje, koje je veoma važno”, rekla je Šeovac i podsjetila da je određen broj učenika ove škole aktivno u CK i da učestvuju u takmičenjima. Učenica osmog razreda, Olivera Ćeranić, učesvovala je na jednom od takmičenja, gdje je sa drugaricom Teodorom i drugom Stefanom osvojila prvo mjesto na opštinskom i drugo mjesto na regionalnom takmičenju.

-Ovakve pokazne vježbe su važne, jer učimo na koji način možemo pomoći drugima”, rekla je Ćeranićeva.

(Semberija info)