Beogradski “Big bend” prvi put nastupa u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Beogradski “Big bend” prvi put nastupa u Bijeljini


Uoči večerašnjeg koncerta poznatog beogradskog džez orkestra “ Big bend” u Centru za kulturu “Semberija”, s početkom u devetnaest časova, savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić organizovao je prijem za članove ovog poznatog i popularnog beogradskog džez orkestra.



“Dugujemo zahvalnost Udruženju građana “Muzički umjetnici Semberije” koji već drugu godinu organizuju jedan ovakav muzički događaj, ali i Muzičkoj produkciji RTS-a koja je pomogla oko organizovanja ovog koncerta.  Pokrovitelj koncerta je grad Bijeljine i koncert ima humanitarni karakter. Sav prihod će biti uplaćen Udruženju građana “Drugačiji svijet”. Nadam se da će ovaj kulturni projekat biti nastavljen i da će prerasti u svojevrsnu tradiciju”, istakao je Ostojić.

Siniša Pajić, predsjednik Udurženja građana “Muzički umjetnici Semberije” istakao je da su sve karte rasprodate za ovaj humanitarni koncert.



“Udruženje “Muzički umjetnici Semberije” ima velike ambicije, kada je u pitanju organizovanje ovakvih kulturnih događaja. Zahvaljujemo Gradskoj upravi, gradonačelniku Ljubiši Petroviću i Muzičkoj produkciji RTS-a, jer su prihvatili da svake godine u januaru, eventualno početkom februara, organizujemo jedan ovakav koncert i da se sredstva usmjeravaju u humanitarne svrhe”, istakao je Pajić.

Marko Đorđević, urednik džez - redakcije Muzičke produkcije Radio televizije Srbije zahvalio se organizatorima na pozivu, istakavši da je riječ o lijepoj humanitarnoj akciji.



 “Čast nam je kada dobijemo ovakav poziv i nikada ove događaje ne odbijamo. Mogu da kažem i to da je “Big bend” RTS-a prvi put u Bijeljini. Žao mi je što ranije nismo ovdje gostovali, ali, vjerujem da ćemo ubuduće češće biti vaši gosti”, izjavio je Đorđević.

Solistikinja Aleksandra Bijelić izjavila je da je raduje što će biti gost na koncertu “Big benda” RTS-a u Bijeljini.



 “Drago mi je što sam pozvana da učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji. Publika me pamti po princezama i sirenama, po crtanom serijalu koji je emitovan u regionu. Nikada ranije nisam bila u Bijeljini. Na programu je muzika Stiva Vondera, Van Morisona, Nine Simon. Nadam se da će publika uživati na koncertu”, istakla je solistkinja Aleksandra Bijelić.

Vladimir Puletić, najstariji član “Big benda”, nakon trideset i pet godina rada u ovom bendu, kaže da je već treća generacija na pozornici.



 “Nadam se da ćemo i sljedeće godine gostovati u Bijeljini. Mi  smo prošle godine slavili 75 godina od osnivanja orkestra. Imali smo puno koncerata u prošloj godini. Publika pored malih ekrana imaće priliku da sve to i vidi. I večeras ćemo izvesti kompoziciju koju je napisao najstariji živi član ovog “Big benda” , Vojislav Bubiša Simić, koji sada ima blizu stotinu godina. U martu ćemo organizovati koncert njemu u čast, na njegov stoti rođendan. Nastupićemo na džez festivalima u Nišu i Valjevu, u prvom dijelu ove godine. U drugom dijelu godine nastupićemo na brojnim festivalima, naravno i na Beogradskom džez festivalu”, istakao je Puletić.

(Semberija Info)