NOVA OPREMA ZA VATROGASCE U LOPARAMA :: Semberija INFO ::

 

NOVA OPREMA ZA VATROGASCE U LOPARAMA


Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Lopare nabavila je uređaj za izvlačenje pare, dima i gasova (dimovuk) i uređaj za proizvodnju lake pjene.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je tim povodom posjetio Teritorijalno vatrogasnu jedinicu Lopare i pohvalio rad vatrogasaca i dodao da oni imaju već dosta opreme i vozila.

On je rekao da je za još efikasniji rad vatrogasaca neophodan novi Vatrogasni dom, zbog ljudstva i tehnike s kojom raspolažu.

„Cilj nam je da vatrogasna jedinica ima što više savremene opreme, koja će štititi , kako imovinu, tako i njih same učiniti bezbijednim. Takođe, drago nam je da smo od Vatrogasnog saveza Republike Srpske dobili ovu vrijednu opremu, a želja nam je i plan da ove godine obezbijedimo lokaciju i projektnu dokumentaciju za novi vatrogasni dom za naše vatrogasce“, istakao je načelnik Savić.

„Ovaj uređaj se koristi za odimljavanje objekata u kojima je nastao požar i za pravljenje lake pjene i gašenje požara zapaljivih tečnosti“, rekao je Jovo Đurić vršilac dužnosti Starješine vatrogasno-spasilačke jedinice Lopare.

Nabavku opreme je finansirao Vatrogasni savez Republike Srpske, a vrijednost uređaja iznosi 17.994, 60 KM sa PDV-om.