UPOZORENjE GRAĐANIMA OPŠTINE LOPARE NA OPASNOST OD POŽARA :: Semberija INFO ::

 

UPOZORENjE GRAĐANIMA OPŠTINE LOPARE NA OPASNOST OD POŽARA


Opštinska uprava i načelnik opštine Lopare upozorili su građane lokalne zajednice na opasnosti od požara i zabrani paljenja vatre i upotrebe otvorenog plamena na mjestima koja za to nisu predviđena i adekvatno obezbijeđena.

U upozorenju se naglašava da se pažnja obrati naročito prilikom čišćenja okućnica i poljoprivrednih posjeda, izleta i boravaka u prirodi.

„Imajući u vidu da je od početka godine do danas bilo nekoliko požara na području naše lokalne zajednice, gdje su gorjeli krovovi kuća, šume, voćnjaci, livade, trava i nisko rastinje, upozoravaju se građani da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da prilikom obavljanja poljoprivrednih radova, sakupljanja ogreva, odlaska na izlete i u toku lova i ribolova povećaju budnost na sprečavanju nastanka i širenja požara“, kaže se u upozorenju.

Ako vatra i pored navedenih mjera izmakne kontroli potrebno je odmah obavijestiti Teritorijalno vatrogasno-spasilačku jedinicu Lopare, pozivom broj na 123 i Policijsku stanicu Lopare, pozivom na broj 122.