OD SUTRA DOSTUPNI OBRASCI ZAHTJEVA ZA REGRESIRANO GORIVO :: Semberija INFO ::

 

OD SUTRA DOSTUPNI OBRASCI ZAHTJEVA ZA REGRESIRANO GORIVO


Izvor: Grad Bijeljina

Poljoprivredni proizvođači sa područja Semberije od sutra, 7. marta, mogu preuzeti obrasce zahtjeva za regresirano gorivo.

Preuzimanje se vrši u najbližem matičnom uredu ili u Odjeljenju za poljoprivredu pri Gradskoj upravi Grada Bijeljina u Ulici patrijarha Pavla 1 i trajaće do 15. novembra tekuće godine.

Ovdje je riječ o prvom spisku nakon preuzimanja podataka iz APIF-a za one proizvođače koji su izvršili ažuriranje podataka u APIF-u, odnosno upisali sjetvenu strukturu.


​- Da bi poljoprivredni proizvođači bili na spisku za regresirano dizel gorivo, potrebno je da koriste obradivu površinu od minimalno jednog hektara, izvrše poresku prijavu, ali i regulišu dugovanja prema JP Protivgradna preventiva Republike Srpske - pojasnio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i dodao da se u narednom periodu očekuje da, uporedo sa izvršavanjem obaveza od strane poljoprivrednih proizvođača (ispunjavanje uslova, obaveza prema poreskoj upravi, ažuriranje podataka u APIF-u), Ministarstvo sukcesivno „povlači“ spiskove iz APIF-a i iste distavlja lokalnoj samoupravi, kao bi bili distibuirani, odnosno kako bi poljoprivrednici mogli da preuzimaju i podnose zahtjeve za regresirano dizel gorivo.