BIJELjINA: Svečano otvoren prvi sajam cvijeća na gradskog trgu :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Svečano otvoren prvi sajam cvijeća na gradskog trgu


Bijeljinci danas i sutra imaju piliku da posjete svečano otvoreni prvi sajam cvijeća, na kojem učestvuje oko 20-tak uzgajivača cvijeća i raznoraznih dekorativnih sadnica iz Semberije.

Ovu sajamsku manifestaciju otvorio je gradonačelnik Ljubiša Petrović uz poruku da Bijeljina može da bude ponosna na jednu ovakvu manifestaciju s obzirom da je cvijeće ukras našeg okruženja.



„Na ovaj način želimo da podržimo i proizvođače cvijeća, jer Semberija ima potencijala da se ova grana poljoprivrede unapređuje u narednom periodu“, rekao je Petrović, izražavajući očekivanje da će ovo postati tradicionalna manifestacija.

Ideju o organizovanju ovakve sajamske manifestacije, na čijem su otvaranju učestvovali i učenici bijeljinske Muzičke škole uz zvukove klavira i violine, potekla je od naše mlade sugrađanke Dajane Novaković, studentice hortikulture u Novom sadu, a čiji se roditelji već dugo bave proizvodnjom cvijeća u Trnjacima.



Organizatiori su obezbjedili predavače sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada za proizvođače cvijeća i zainteresovane sugrađane. Profesori dolaze upravo zahvaljujući Dajani Novaković  koja studira na Poljoprivrednom fakultetu.

Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda Grada Bijeljina, izjavio je da je cvijeće  ukras dvorišta, balkona i naših života, uz poruku „radujte se životu, život je jedan“.

Ako ste ljubitelj cvijeća, baštovanstva i želite da na najbolji mogući način ukrasite vaše dvorište, balkon, onda je sajam cvijeća idealna prilika za to.



Vremenske prilike su odlične za šetnju i da pogledate kako naš gradski trg izgleda prelijepo sa tako velikim brojem raznoraznih vrsta cvijeća i sadnica i prelijepo dekorisanih štandova, među kojima je i štand bijeljinskog AD „Komunalca“.

Danijel Perić iz AD „Komunalca“ pozvao je naše sugrađane da posjete ovu sajamsku manifestaciju, navodeći da su izložene sadnice i cvijeće na štandu ovog preduzeća upravo iz njihovog rasadnika.

Pobjednik prvog sajma cvijeća, a po odluci eminentnih profesora iz Novog Sada, biće proglašen sutra u 17.00 časova.

Učesnicima manifestacije  obezbjeđeni su štandovi za izložbu i prodaju cvijeća. Učešće na sajmu je besplatno za sve izlagače.

Cilj maniferstacije jeste da se promoviše Bijeljina kao grad zelenila, a i da se  da podršku proizviođačima cvijeća. Organizatori sajma su Agrarni fond Grada Bijeljina, AD „Komunalac“ Bijeljina i Poljoprivredna zadruga Donje Crnjelovo,a pokrovitelj prvog sajma je Gradska uprava.

 Semberija info - Tekst i fotografije - Z.Kusmuk