BIJELjINA: ISPRED GRADSKE UPRAVE PODIGNUTE ZASTAVE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ISPRED GRADSKE UPRAVE PODIGNUTE ZASTAVE


Republika Srpska i Srbija danas će, na dan 103. godišnjice proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu, po drugi put obilježiti Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

Tim povodom, ispred Gradske uprave Grada Bijeljina jutros su, uz intoniranje himni Republike Srpske i Srbije podignute nacionalne zastave.

-Danas smo se okupili da obilježimo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Jedan dan, ali nama jako važan. Važan je zbog saradnje sa Srbijom koja je nikad bolja. Mislim da je u svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj realizovan bar jedan projekat finansiran sredstvima Vlade Srbije. Očekujemo da će se ova saradnja dodatno pojačati u narednom periodu“, rekao je predsjednik gradske Skupštine, Aleksandar Đurđević.

U ime kabineta Gradonačelnika grada Bijeljina zastavu je podigao savjetnik gradonačelnika Mladen Arsenović.
-Danas obilježavamo proboj Solunskog fronta i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Danas je veličanstven dan gdje se srpske zastave vijore od Novog Grada do Kosova. Kako to veličanstveno izgleda“, rekao je Arsenović.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kao praznik je uveden prošle godine na zasjedanju Visokog savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske. Međutim, zbog pandemije korona virusa nije organizovana proslava.


Semberija info - I. Gutić