EMA KOVAČ NASTAVLjA NIZATI USPJEHE :: Semberija INFO ::

 

EMA KOVAČ NASTAVLjA NIZATI USPJEHE


U utorak, 12. oktobra , u Ćupriji je održana najstarija ulična trka u Evropi i najpopularnija trka ovog tipa u Srbiji, 76. Memorijal “Aleksandar Aca Petrović”. Glavnom ulicom Ćuprije trčali  su najbolji atletičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Bugarske. Po pravom jesenjem prohladnom popodnevu održano je 17 trka u kojima su trčali predškolci, pioniri, juniori i seniori.

Grad Bijeljina je imala dostojnog predstavnika na ovoj međunarodnoj atletskoj smotri. Ema Kovač, članica Atletskog kluba „Atletik“ je opravdala povjerenje i u izuzetno teškoj i jakoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju. Ema je poziv za učešće dobila od legende jugoslovenske atletike Dragana Zdravkovića, koji je predsjednik  Sportskog saveza Ćuprije i organizator  76. Memorijala.



Međutim , za mladu atletičarku zlato iz Ćuprije je značilo da je tek polovina posla urađeno. Odmah sutradan, 13. oktobra učestvovala je na uličnoj trci,  57. „Grand Prix“ u Požarevcu  gdje je u ozbiljnoj konkurenciji uspjela osvojiti srebrenu medalju.

Ulične trke „Grand Prix“ održavaju se svake godine povodom obilježavanja 15. oktobra, Dana osobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svjetskom ratu. Organizator  ove manifestacije je Sportski savez Grada Požarevca i Atletski klub  „Požarevac“.