Pokret za Bijeljinu - Trifković: Hitno sanirati put za Amajlije! :: Semberija INFO ::

 

Pokret za Bijeljinu - Trifković: Hitno sanirati put za Amajlije!


Mladen Trifković član Predsjedništva Pokreta za Bijeljinu i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Amajlije apelovao je na nadležna gradska odjeljenja i gradonačelnika da prilikom izrade budžeta za 2022. godinu planiraju sredstva za hitnu sanaciju dionice puta Bijeljina – Amajlije, koja je u izuzetno lošem stanju i predstavlja ozbiljan problem za normalno kretanje mještana.



Amajlije, iako su poljoprivredni kraj, očekuju da ne budu zapostavljene i da, ukoliko Grad Bijeljina nije u mogućnosti sam revitalizuje i osavremeni ovu izuzetno značajnu dionicu, zatraži pomoć nadležnih ministarstava i drugih institucija.



Ovo je i najkraći put kojim se iz centra grada može stići do Drine, Restorana KP doma i Eko kampa (predratni sportsko-rekreativni Kompleks Partizan).  Najbolje rješenje bi bila gradnja savremene magistrale, uz koju bi se sve do obala Drine protezale biciklistička i trim staza za rekreativce . Time bi Amajlije mogle iskoristiti i dio turističkog potencijala koji je prepoznavala još prijeratna vlast u Bijeljini.


Informativna služba PZB