BANjA DVOROVI: OBILjEŽILI KRSNU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

BANjA DVOROVI: OBILjEŽILI KRSNU SLAVU


Foto
U Javnoj ustanovi „Banja Dvorovi“, u najužem krugu, poštujući epidemiolške preporuke, obilježena je slava ustanove, Sveti Stefan. Lomljenje slavskog kolača obavio je sveštenik Srpske pravoslavne crkve sa  kumom slave, Dimitrijem Ivanićem i direktorom Banje Dvorovi, Miloradom Zekićem.

-Kao kum, ali i čovjek koji cijeni trud, rad i želju zaposlenih u ovoj ustanovi, da se Banja Dvorovi razvija, imam dodatnu obavezu da sa svim nadležnim pronalazimo najbolja rješenja da u tome i uspijemo. Ova ustanova pruža veoma kvalitetnu zdravstvenu uslugu svima kojima je potebna medicinska rehabilitacija, a na nama je da je unapređujemo“, rekao je Ivanić. Direktor Banje Dvorovi, Milorad Zekić, čestitajući slavu ustanove,naglasio je da je opredijljenje menadžmenta da se sinergijom lokalne i republičke vlasti, pronađu najbolja rješenja kako bi Banja doživjela procvat.



-Bez obzira što evo četiri godine poslujemo pozitivno, smatram da moramo riješiti imovinsko-pravne odnose po pitanju ove ustanove,j er to je jedini način da se ustanova razvija i bude konkurentna. Poznati smo kao ustanova koja pruža kvalitetnu modicinski rehabilitaciju, naši bazeni su poznati i izvan granica Republike Srpske i BiH, ali sve to mora biti unaprijeđeno inatome intenzivno radimo.

Pored podrške grada, koji je i osnivač ove ustanove, imamo veoma kvalitetne i korektne odnose sa Fondom zdravstvenog osiguranja i Vladom RS“, rekao je Zekić i dodao da se nada da će naredna slava ustanove biti u znaku renoviranja i širenja kapaciteta, a na dobrobit svih.



Šef Kabineta gradonačelnika Bijeljina, Mladen Arsenović, čestitao je slavu i istakao da se krenulo u aktivno pronalaženje adekvatnog rješenja za ovu ustanovu, kako bi Banja doživjela transformaciju.  Uprkos činjenici da je Banja Dvorovi prošle godine, do juna bila u kovid sistemu, zahvaljujući dobroj organizovanosti menadžmenta i svih zaposlenih, uspjeli su za kratko vrijeme pripremiti objekat za pacijente koji su trebali fizikalnu rehabilitaciju, ali i pripremiri bazene za turističku sezonu. Fizijatar dr Danijela Đurić Ristić kaže, da su uspjeli realizovati ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja u iznosu od 310. 000 KM, a primijetno je da je bio i značajan broj pacijenata u privatnom aranžmanu.

-Pored Fonda i privatnih pacijenata, imali smo i pacijente koji dolaze po osnovu konkursa Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, tako da možemo reći da smo uprkos svemu, uspjeli ispoštovati i primarnu djelatnost ove ustanove“, rekla je dr Đurić Ristić i naglasila da se pacijenti koji jednom dođu u Banju, najčešće i vračaju,jer su zadovoljni uslugom, a posebno, ljekovitom vodom kojom ovaj biser Semberije raspolaže.

Semberija info