PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJBOLjEG TRENERA GRADA BIJELjINA 2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJBOLjEG TRENERA GRADA BIJELjINA 2021. GODINE


U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Uskoro slijedi ceremonija zvaničnog proglašenja najboljih i najuspješnijih sportista, sportskih ekipa, trenera i sportskih radnika. U narednih nekoliko tekstova predstavićemo javnosti nominovane po kategorijama.
Za najuspješnijeg trenera stiglo je deset prijava: Igor Mihajlović (košarka), Siniša Zarić, Goran Ivković, Milorad Marković (karate), Miomir Trifković (rukomet), Dimitrija Jovanović (kik-boks), Svjetlan Vujadinović (tekvondo), Dragan Jevtić (fudbal), Vladimir Đokić (džudo) i Borislav Gligorić (boks).

Igor Mihajlović (košarka)
Igor Mihajlović je dugogodišnji košarkaški trener i selektor reprezentacije Republike Srpske u košarci. Sa Košarkaškim klubom „Radnik“ ostvarivao je zapažene rezultate u prethodnim godinama.
Osvajao je Prvu ligu Republike Srpske i uspješno vodio  klub u Premijer ligi BiH. Sa juniorima KK „Radnik“ bio je prvak BiH.
Osnivač je Omladinskog košarkaškog kluba „KOŠ“ koji okuplja veliki broj mladih talentovanih košarkaša. Svojim predanim radom učinio je mnogo za razvoj KK „Radnik“ i razvoj mladih košarkaša u našem gradu.

Siniša Zarić (karate)
Siniša Zarić je rođen 23.05.1978. godine u Tuzli. Završio je Višu trenersku školu u Novom Sadu. Nosilac  je crnog pojasa (4. Dan). Kao član Karate kluba “Panteri“ počeo je da gradi svoju karijeru. Učestvovao je na brojnim državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima odakle je donio brojna odličja. Bio je evropski prvak 2004. godine. Iste godine  proglašen je za sportistu Grada Bijeljina dok je u izboru za sportistu godine Republike Srpske osvojio treće mjesto.
Danas vodi starije uzrasne kategorije u matičnom klubu i uspješno ih priprema za osvajanje medalja. I dalje namjerava da se bavi karateom i da obučava djecu toj plemenitoj vještini. Zaslužan je za brojne rezultate mladih karatista kao što su Luka Vuković, Branko Živković, Tanja Đokić, Mile Ivanić i još mnogih drugih.

Goran Ivković (karate)
Goran Ivković je rođen 01.04.1974. godine u Tuzli, nosilac je crnog pojasa 3. Dan, trener KK "UNSU" Bijeljina. Svjetski licencirani trener prvog stepena. Sa svojim takmičarima je tokom 2021. godine ostvario sljedeće rezultate:
-Ivan Knežević, bronzana medalja u kategoriji dječaka u Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Veneciji,
-Marija Gavrilović, srebrena medalja u konkurenciji djevojčica na Balkanskom prvenstvu u Poreču,
-Aleksandar Ivković, seniorski prvak Republike Srpske,
-Anđela Knežević, juniorska prvakinja Republike Srpske i viceprvakinja BiH. Učesnik Evropskog prvenstva u Finskoj.
-Milica Mia Vujić, prvakinja BiH u kategoriji djevojčica,
-Saša Nedić, U21 seniorski viceprvak Republike Srpske, bronzani na prvenstvu BiH,
-Marija Trifković, prvakinja Republike Srpske i bronzana na Prvenstvu BiH u konkurenciji djevojčica,
-Ivan Knežević, prvak Republike Srpske i bronzani na Prvenstvu BiH,
-Marija Gavrilović, prvakinja RS i bronzana na Prvenstvu BiH u konkurenciji djevojčica,
-Uroš Radan, juniorski viceprvak Republike Srpske,
-Vukašin Tripunović, viceprvak RS u konkurenciji dječaka,
-Milica Mijić, prvakinja RS u konkurenciji djevojčica (KATE),
-Marija Mijić, prvakinja RS u konkurenciji djevojčica (10 godina).

Milorad Marković (karate)
Rođen je 23.06.1967. godine. Od najmlađih dana je vezan za karate. Najtrofejniji je karate trener koji je osvojio sedam svjetskih medalja a posljednjih godina, sa svojim takmičarima je učesnik balkanskih, evropskih i svjetskih prvenstava. U 2021. godini je imao dva učešća na Evropskom prvenstvu, sa Lukom Jovanovićem i Sarom Kalajdžić. Sa muškom ekipom KK „Šampioni“ učestvovao je na Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Veneciji, gdje je Aleksandar Novicki osvojio zlatnu medalju.

Miomir Trifković (rukomet)
Rođen je 03.05.1980. godine u Bijeljini. Osnovnu i srednju školu završio u Bijeljini. Fakultet za fizičku kulturu završio u Istočnom Sarajevu. Rukometom se počeo baviti 1994. godine, prošao sve omladinske selekcije u RK „Bijeljina“ i nastupao za juniorsku reprezentaciju Republike Srpske. Nakon toga je dugi niz godina igrao u seniorskoj ekipi RK “Bijeljina“ a dvije sezone nastupao je u dresu zvorničke Drine. Završivši uspješnu igračku karijeru postaje trener mlađih kategorija u ŽRK „Radnik“ Bijeljina. Vrlo brzo preuzima poziciju šefa stručnog štaba seniorske ekipe. U sezoni 2012/13. klub osvaja Prvu ligu Republike Srpske za rukometašice i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. U 2021. godini, na kraju jesenjeg dijela Prve lige RS za žene ŽRK „Radnik“ na čelu sa trenerom Miomirom Trifkovićem zauzima drugu poziciju na tabeli, sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa.

Dimitrija Jovanović (kik-boks)
Rođen je 22.06.1975. godine u Tuzli, a tokom 2021. godine sa svojim takmičarima je postigao značajne rezultate na osnovu kojih ga je Kik-boks savez Bosne i Hercegovine proglasio za najuspješnijeg trenera – ringovne discipline za 2021. godinu. Kao trener, Dimitrija Jovanović – Roks, zaslužan je za uspjehe reprezentativca i kik-boksera Jasmina Ramića u 2021. godini. Takođe, kao trener reprezentacije Bosne i Hercegovine u kik-boksu zaslužan je za osvojeno 3. mjesto Slavoljuba Budeše na Svjetskom prvenstvu za seniore u kik-boksu.
Pored mnogih priznanja koje je dobijao kao takmičar, a zatim kao trener, Dimitrija Jovanović je dobio veliko priznanje za najboljeg sudiju na međunarodnom takmičenju „Wako Gran Prix“ 2021. godine u Sarajevu i proglašen je za najboljeg sudiju na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u kik-boksu 2021. godie u Zenici.

Svjetlan Vujadinović (tekvondo)
Rođen je 1987. godine u Visokom. Od svoje devete godine trenira tekvondo. Nosilac je majstorskog zvanja crnog pojasa 4. Dan sa preko 15 godine trenerskog iskustva. Aktivan je u Tekvondo savezu BiH i RS. Nalazi se među šest trenera u BiH koji imaju položenu međunarodnu licencu (Level 2) zahvaljujući kojoj može pratiti takmičare na najvišim svjetskim takmičenjima. Njegov angažman i trud je bio glavni razlog što je protekle godine izabran za trenera kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dragan Jevtić (fudbal)
Rođen je 25.07.1968. godine u Bijeljini. Sa klupe uspješno vodi Ženski fudbalski klub „Radnik – Bumerang“. Od 2015. godine je selektor ženske juniorske reprezentacije BiH sa kojom je prošle godine napravio istorijski rezultat plasiravši se u Elitni rang kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U 2021. godini, sa juniorskom reprezentacijom BiH odigrao je 11 utakmica i ostvario 11 pobjeda.

Vladimir Đokić (džudo)
Rođen je 30.05.1982. godine. Član je Džudo kluba „Panter“ Bijeljina od 1994. godine. Po zanimanju profesor fizičke kulture i trener džudoa, nosilac je majstorskog pojasa 4. Dan, sportski direktor džudo kluba „Panter“ Bijeljina. Osnivač međunarodnog turnira „Trofej Pantera“ Bijeljina.
U 2021. godini je postigao sljedeće rezultate: Poletarci, šampioni Republike Srpske i šampioni BiH. Mlađi pioniri, bronzani u Republici Srpskoj i vicešampioni BiH. Stariji pioniri, treći u BiH. Starije pionirke, vicešampionke Republike Srpske. Kadetkinje, šampionke Republike Srpske. Mlađi seniori, (U23) vicešampioni Republike Srpske i mlađe seniorke, (U23) treće u Republici Srpskoj.Seniori, vicešampioni Republike Srpske i treći u BiH.
Na Prvenstvima Republike Srpske džudisti Pantera su osvojili 42 medalje (14, 10, 18), dok su na Prvenstvima BiH osvojili 30 medalja (9, 10, 11). U ovoj godini Džudo klub „Panter“ ima 19 reprezentativaca BiH/RS.

Borislav Gligorić (boks)
Kao glavni trener Bokserskog kluba „Radnik“ u toku 2021. godine njegovi rezultati su sljedeći: ekipni šampion Premijer lige BiH sa Bokserskim klubom „Radnik“, trener reprezentacije BiH za školarce na Evropskom prvenstvu na kome je Dunja Vuksić osvojila bronzanu medalju, trener Alena Rahimića koji je osvojio zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu i seniorskom prvenstvu BiH, trener Lea Cvitanovića koji je osvojio zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu BiH.

Semberija info