REKONSTRUISANA AMBULANTA U MAJEVIČKOJ :: Semberija INFO ::

 

REKONSTRUISANA AMBULANTA U MAJEVIČKOJ


U prisustvu čelnih ljudi Grada Bijeljina i JZU Dom zdravlja Bijeljina danas je označen završetak radova na adaptaciji zgrade Ambulante porodične medicine koja se nalazi u Majevičkoj ulici. U ovom objektu se nalaze tri tima porodične medicine kojima gravitira oko 3.500 pacijenata.

-Ova Ambulanta je dio našeg Doma zdravlja Bijeljina. Jako smo ponosni na sve urađeno na ovom objektu. Sve što je u prethodna dva do tri mjeseca ovdje urađeno u potpunosti je investicija Doma zdravlja Bijeljina. Danas smo dobili i potvrdu od stane gradonačelnika Petrovića i predsjednika Skupštine Đurđevića da će se u najskorije vrijeme pristupiti i uređenju prilaza, dvorišta i ograde oko ovog zdravstvenog objekta“, istakla je Danijela Đukin, direktorica JZU Dom zdravlja Bijeljina.


U rekonstrukciju objekta Ambulante uloženo je 77.000 konvertibilnih maraka. Posebno je naglašena važnost ugradnje potpuno novog, efikasnog i ekonomičnog sistema za grijanje čime je riješen veliki, dugogodišnji problem za zaposlene i pacijente. Predsjednik gradske Skupštine, Aleksandar Đurđevićje podsjetio na obavezu lokalne zajednice da se brine o zdravstvenoj infrastrukturi. S tim u vezi, u budžetu za 2022. godinu predviđena je stavka od 230.000 KM za obnovu zdravstvenih ustanova na području Bijeljine.

-Opredjeljenje Gradske uprave je da radimo na unapređenju zdravstvene zaštite građana. Nećemo stati na adaptaciji samo ovog objekta. Tokom ove godine ćemo raditi i na zdravstvenim objektima u Janji, Dvorovima i Vršanima“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Semberija info