DANIJELA LAKIĆ, PREDSJEDNICA AKTIVA ŽENA GRADSKOG ODBORA SOCIJALISTIČKE PARTIJE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

DANIJELA LAKIĆ, PREDSJEDNICA AKTIVA ŽENA GRADSKOG ODBORA SOCIJALISTIČKE PARTIJE U BIJELjINI


Danijela Lakić izabrana je za predsjednicu Aktiva žena Gradskog odbora Socijalističke partije u Bijeljini. Na Izbornoj konferenciji, koja je održana u prisustvu 131 delegata, Lakićeva se zahvalila za podršku i ukazano povjerenje za još jedan mandat.

Ona je istakla da će u fokusu njenog rada biti unapređenje ekonomskog statusa žena u Semberiji u okviru projekta zapošljavanja i samozapošljavanja, borba protiv nasilja nad ženama, humanitarne aktivnosti i saradnja sa drugim organizacijama žena s ciljem afirmacije borbe za ženska prava.

Podršku Aktivu žena svojim prisustvom Izbornoj konferenciji, koja je održana u Semberskom salašu, pružili su i potpredsjednik Socijalističke partije Nedeljko Jović i Dalibor Stević, šef Kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Stević je rekao da je opredjeljenje SP veća vidljivost žena, da bi kroz političko djelovanje bile angažovanije i na ličnoj afirmaciji. On je, takođe, naglasio da je potrebno jačati ženske kapacitete u okviru opštinskih i gradskih odbora partije.
 

Nedeljko Jović, koji je i predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije u Bijeljini, posebno je zahvalio Aktivu žena za dosadašnji doprinos u radu Socijalističke partije. Jović je istakao da su žene prepoznatljiv dio ove partije, te da će i dalje imati njegovu punu podršku u radu u svim aktivnostima koje doprinose poboljšanju položaja žena kao stuba porodice i društva.

Socijalistička partija je stranka jednakosti i pravde, što ženama posebno daje priliku da se politički afirmišu i novim idejama osvježe i uljepšaju političku scenu kroz svoje djelovanje.