APEL ZA PODRŠKU DIJABETIČARIMA: Jednoglasna podrška odbornika Inicijativi potpredsjednika skupštine Mustafe Gradaščevića :: Semberija INFO ::

 

APEL ZA PODRŠKU DIJABETIČARIMA: Jednoglasna podrška odbornika Inicijativi potpredsjednika skupštine Mustafe Gradaščevića


U toku je XII redovna sjednica Skupštine grada Bijeljina. Pored rasprave o predloženim i usvojenim tačkama dnevnog reda, odbornici gradske Skupštine imaju pravo podnositi inicijative i prijedloge, te postavljati pitanja kako bi se zaštitio javni interes.

Na današnjoj sjednici, odbornik i potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina, Mustafa Gradaščević podnio je inicijativu koja se direktno tiče naših sugrađana oboljelih od dijabetesa.

- Podnosim inicijativu da nadležni finansiraju ili sufinansiraju bar sa 50% nabavku elektronskih senzora za bezbolno mjerenje šećera u krvi, za sve oboljele od dijabetesa tipa 1, te da obezbijede mogućnost nabavke tih senzora na našem tržištu. Naime, jedan senzor košta oko 120 KM, a traje 14 dana, što na godišnjem nivou iznosi 27 senzora ili 3.240 KM! Usvajanjem i realizacijom ove inicijative značajno bi se olakšao život naših sugrađana koji boluju od ove bolesti", naveo je Gradaščević u svojoj inicijativi.

Odbornici su jednoglasno podržali ovu inicijativu potpredsjednika Skupštine grada Bijeljina.


​Semberija info