KNjIŽEVNO VEČE BIJELjINSKIH STVARALACA :: Semberija INFO ::

 

KNjIŽEVNO VEČE BIJELjINSKIH STVARALACA


Foto
U Muzeju Semberije, uz prisustvo gradonačelnika Ljubiše Petrovića i zaljubljenika u pisanu riječ i poeziju,  večeras je organizovano književno veče na kojem su se predstavili književni stvaraoci koji su okupljeni u bijeljinskoj Podružnici Udruženja književnika Republike Srpske.

Momčilo Koprivica, predsjednik bijeljinske Podružnice književnika Republike Srpske kaže da je riječ o redovnom okupljanju književnih stvaralaca i da je ovo prilika da oni predstave ono što su radili u proteklih godinu dana.



 “Naša Podružnica okuplja dvanaestoro aktivnih članova, a cilj je da proširimo taj broj i da u našu podružnicu dovedemo još pisaca i pjesnika s područja Bijeljine i ove regije. Jedan broj naših članova je u poodmakloj životnoj dobi i naša je želja da nam se pridruže mlađi stvaraoci s ovog područja. U proteklih godinu dana naši članovi su objavili nove romane, zbirke pripovijedaka i poezije. Ovo je prilika da se predstavi sve ono što su oni u proteklom periodu pisali i objavljivali. U protekle dvije godine pandemija virusa korona je onemogućila okupljanje na ovakvim književnim večerima, te nam je drago da smo sada u prilici da se družimo i razmijenimo mišljenja i iskustva”, kaže Momčilo Koprivica.

Milad Obrenović, književnik iz Rogatice, član bijeljinske Podružnice pisaca, kaže da piše rodoljubivu i ljubavnu poeziju, te da je u proteklih trideset i pet godina napisao, a nakon rata objavio dvadeset i jednu knjigu, među kojima je i sedam knjiga aforizama.



“Pisao sam poeziju, pripovijetke, haiku poeziju, aforizme, objavio sam i roman. Čovjek dok radi i stvara, osjeća se živim. Pisaću sve dok me služi inspiracija. Pripremio sam i dvije zbirke poezije za najmlađe. Jedan moj aforizam iz ratnog perioda kaže “kako nisam htio da objavim knjigu, da me ne bi proglasili izdajnikom”. Prvu knjigu sam objavio 1999. godine i ne mislim se još uvijek zaustavljati. Moje pjesme i aforizmi prevedeni su na desetak jezika, uvršteni u 300 antologija i zbornika u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Libanu, Bugarskoj, Njemačkoj. Dobio sam i oko stotinu i sedamdeset nagrada. To je nekakav moj dosadašnji stvaralački opus”, kaže Milad Obrenović. Lj.Lj.



(Semberija info)