BIJELjINA: Ovog vikenda završetak akcije „April mjesec čistoće“ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Ovog vikenda završetak akcije „April mjesec čistoće“


Tokom aprila urađen je niz aktivnosti u okviru manifestacije „April mjesec čistoće“, koja se završava ovog vikenda.

Trenutno je u toku odvoženje kabastog otpada, koje je organizovano u dane redovnog odvoza komunalnog otpada, u saradnji sa preduzećima koja vrše odvoz otpada na određenom području.

 Građani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili pored posuda za odlaganje komunalnog otpada, odakle će ih ekipe AD „Komunalac“ i DOO „Duletrans“ ukloniti.

U ovom mjesecu, obavljeno je čišćenje putnog pravca Bijeljina – Batković, uređen je parkić na uglu ulica Knez Ive od Semberije i Jovana Dučića, čišćenje lovišta, organizovane su dječije manifestacije sa ciljem edukacije mališana na temu ekologije.

U organizaciji Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ održana je ekološka nedelja.

U okviru ove akcije, intezivirano je pranje gradskih ulica, održane su edukacije učenika o značaju ekologije i sadnje drveća i cvijeća u dvorištima osnovnih škola, a rađene su i akcije čišćenja određenih lokaliteta, kanala i obala.  

U subotu 30. aprila biće organizovano čišćenje lokaliteta „Švapska ada“, a istog dana je zvanično kraj akcije „April mjesec čistoće“, koja je organizovana sa ciljem podizanja svijesti građana o značaju zaštite životne okoline.


Semberija info - Z. Kusmuk