GRADONAČELNIK BIJELjINE POSJETIO BANjU DVOROVI :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK BIJELjINE POSJETIO BANjU DVOROVI


Foto: Semberija info
Gradonačelnik Ljubiša Petrović posjetio je Banju Dvorovi, pred sutrašnju posebnu sjednicu Skupštine grada, koja će biti posvećena statusu ove ustanove. Direktor Banje Milorad Zekić istakao je da Banja Dvorovi korektno i dobro funkcioniše.

-Gradonačelnik nas je posjetio kako bi se upoznao sa stanjem u Banji, a mi smo mu prezentovali šta smo preuzeli i šta smo preduzeli da poslujemo pozitivno. Mi u Banji nemamo namjeru da politizujemo priču o ovoj ustanovi, nego da pronalazimo najbolja rješenja koja će doprinijeti razvoju Banje“, rekao je Zekić. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da se u nekim ranijim godinama pažnja Banji Dvorovi parcijalno posvećivala.

-Gradska uprava je opredijeljenja za otvorenu saradnju i očekujemi konstruktivne razgovore i sa premijerom Vlade RS Radovanom Viškovićem, a sa ciljem da se pronađe rješenje koje će ovaj biser unaprijediti u poslovanju. Ono na čemu ćemo insistirati je da se ništa ne politizuje nego da se sve nanese na papir i potpiše. Banja Dvorovi je biser kome ne treba pomoć nego otvaranje kapitala kako bi se unaprijedila. U dogovorima ćemo insistirati na tri stvari, a to je vremenski period na koji se Banji dozvoljava upliv kapitala, koja je to količina materijalnih sredstava da bismo znali kako će banjski kompleks izgledati u budućnosti, o statusu trenutno zaposlenih i garancijama za broj minimalno zaposlenih u kom vremenskom periodu, a nakon svih garancija, uslijediće prijedlog gradonačelnika prema Skupštini da se mještani Dvorova na referendumu izjasne po ovim pitanjima“, rekao je Petrović i dodao da su tri stvari bitne, a to su revizija, raspisivanje referenduma i revitalizacija.

(Semberija info)