HUMANITARNO UDRUŽENjE ŽENA „ARTA“: ADAPTIRANE PROSTORIJE U ZANATSKOM CENTRU :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNO UDRUŽENjE ŽENA „ARTA“: ADAPTIRANE PROSTORIJE U ZANATSKOM CENTRU


Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobra, Humanitarno udruženje žena „Arta“, nastavilo je još aktivniji rad u adaptiranim prostorijama u Zanatskom centru iza Zelene pijace. Predsjednica udruženja Radmila Simić je podsjetila da su od 2010. do 2019.godine,  koristili prostor u blizini Autobuske stanice, a nakon rušenja objekata na toj lokaciji, tri godine su dijelili prostor sa još pet organizacija Koalicije „KOLOSI“ u Ulici kneza Miloša.



-Krajem maja ove godine, potpisali smo ugovor sa Gradskom upravom o korištenju prostora u Nušićevoj ulici u Zanatskom centru iza Zelene pijace, za koji plaćamo režijske i poreske troškove. Tokom ljetnih mjeseci smo adaptirali prostor, a u radovima na adaptaciji smo i sami značajno učestvovali. Trud se isplatio i sada imamo funkcionalne prostorije za aktivnosti sa korisnicima“, rekla je Simićeva i podsjetila da Udruženje od 1999. godine, okuplja djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, osobe sa inavaliditetom, samohrane roditelje, stare i socijalno ugrožene osobe za koje organizuju besplatnu ishranu, obrazovne sadržaje, obuke i humanitarnu pomoć.

-Od 17. oktobra, našim korisnicima su na raspolaganju prostorije u kojima ćemo imati informatičku, scensku, horsku, likovnu, krojačku, pletačku i obuku izrade ukrasnih predmeta, nakita, veza, heklanja, sportske aktivnosti, socijalnu inkluziju, psihološke terapije, čitanje, opismenjavanje, izložbe i stručne tretmane koji doprinose oporavku osoba sa invaliditetom, socijalno i egzistencijalno ugroženih, te ostvarivanjem krajnjeg cilja, zapošljavanja i samozapošljavanja najosjetljivijih sugrađana“, rekla je Simićeva. Ona je naglasila da je prostor pristupačan i dovoljno prostran za izvođenje uporednih aktivnosti i obuka, te podjelu humanitarne pomoći. Simićeva je rekla da u njihovom radu mnogo znače donatori, lokalna zajednica i mediji.
-Nadamo se da podrška neće izostati i da će donatori i dalje biti uz nas, jer imamo aktivnih 420 članova i više od 800 korisnika“, naglasila je Simićeva i dodala da se pomoć publikuje u ilustrovanoj reviji za ženu i porodicu „MIRA“, koja se besplatno distribuira.