GRAD BIJELjINA I DNEVNI CENTAR ZA DJECU U RIZIKU: SADNICE ZA LjEPŠU I ZDRAVIJU ŽIVOTNU SREDINU :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA I DNEVNI CENTAR ZA DJECU U RIZIKU: SADNICE ZA LjEPŠU I ZDRAVIJU ŽIVOTNU SREDINU


U okviru kampanje “Grin Bijeljina”, dvorište Dnevnog centra za djecu u riziku, oplemenjeno je sa zasađenim sadnicama, koje su posadili predstavnici Grada Bijeljina, Centra za socijalni rad-Dnevni centar za djecu u riziku i dječiji vrtić “Petar Pan”. Gradonačelnik Ljubiša Petrović izrazio je zadovoljstvo što je sa mališanima bio učesnik akcije.



- Ovo je veoma lijepa aktivnost, jer mališane učimo o značaju ozelenjavanja grada i zdravoj životnoj sredini.  Gradska uprava je opredijeljenja da se aktivno uključi u sve projekte koji mogu doprinijeti da naš grad bude mjesto gdje je čist vazduh sa mnogo zelenih površina”, rekao je Petrović koji je sa mališanima posadio nekoliko sadnica. 

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije istakla je da se ova aktivnost provodi u okviru kampanje “Ozelenimo Bijeljinu zajedno”, te da će tokom novembra posaditi 601 sadnicu.



- Pored sadnica zasađenih u Dnevnom centru za djecu u riziku, sadnja se nastavlja u dogovoru sa školama. Naš cilj je da djeca učestvuju u ozelenjavanju grada, da od malih nogu uče koliko je to važno za zdravu životnu sredinu i zdravlje”, rekla je Todorovićeva.

Rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku Nevena Jovanović, u izjavi je rekla da su dobili 106 sadnica, od kojih je 100 sadnica lovor, višnje i šest ukrasnih.

- Donacija nam je veoma značajna, jer u dvorištu imamo baštu, ali još uvijek nemamo adekvatnu ogradu zbog građani koriste naše dvorište kao prolaz, te smo više puta naišli na uništen zasad. Značajno je i što su djeca lično učestvovala u sadnji, jer na taj način uče i shvataju značaj ozelenjavanja životne sredine”, rekla je Jovanovićeva. 


​Semberija info - O. Stjepanović