Održana vanredna sjednica Skupštine: Otklonjena tehnička greška :: Semberija INFO ::

 

Održana vanredna sjednica Skupštine: Otklonjena tehnička greška


Na vanrednoj sjednici Skupštine grada, usvojen je Prijedlog zaključka o ispravci greške tehničke prirode u amandmanu na prijedlog odluke o budžetu grada za 2023. godinu.  Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević, pojasnio je da je naknadnim uvidom i kontrolom podnesenog i usvojenog amandmana, uočena tehnička greška kod stavke gdje je navedeno da se  povećavaju  sredstva na poziciji “projektovanje, saglasnost, dozvole, izgradnja pješačko-biciklističke staze Dvorovi-Trnjaci-Balatun”, te da je umjesto iznosa od 100.000 KM, greškom upisan iznos od 120.000 KM, čime je narušena jednakost budžetskih pozicija koje su umanjene i onih kod kojh  je došlo do porasta iznosa.



- Obavili smo konsultacije sa Vladom RS, Ministarstvom finansija i Odjeljenjem za finansije i postupili po instrukcijama, kako bi se ispravila tehnička greška. Na sjednici se nisu pojavili predstavnici Gradske uprave, kao ni odbornici opozicije, ali je za skupštinsku većinu je najbitnije da je greška otklonjena i da već danas, budžet može biti objavljen u Službenom glasniku Grada Bijeljina”, rekao je Đurđević.

​Odbornik SNSD-a Zlatan Lazarević, naglasio je da je budžet strateški dokument i da je bitno da se blagovremeno objavi u Službenom glasniku, kako bi se se stvorili uslovi za funkcionisanje.
- Tehničke greške se dešavaju i u drugim sredinama, ali je bitno odmah reagovati kako bi sve bilo regularno. Bez obzira što je u pitanju bila samo jedna tačka dnevnog reda i što djeluje da je formalnog karaktera, to neopravdava izostanak sa sjednice predstavnika Gradske uprave i odbornika opozicije”, rekao je Lazarević. Podsjećamo da je zahtjev za ispravku amandmana, u ime Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, podnio odbornik SNSD-a Vaso Arsenović, a inicijativu o izgradnji pješačko-biciklističke staze od Dvorova do Balatuna, 2021. godine je podnio odbornik DEMOS-a Boban Jovičević.


Semberija info - O. Stjepanović