Gradonačelnik Ljubiša Petrović o aktuelnoj situaciji u Semberiji :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Ljubiša Petrović o aktuelnoj situaciji u Semberiji


Zahvaljujem na podršci koju sam do sada dobio iz saboraca u SDS-u, ali i od apolitičnih ljudi, odnosno svih onih koji su mi u proteklim danima pružali nesebičnu podršku, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon razgovora koji je u popodnevnim satima vodio u zgradi Gradske uprave sa načelnikom opštine Teslić i vršiocem dužnosti predsjednika SDS-a Milanom Milićevićem, te sa vršiocima dužnosti članova Predsjedništva SDS-a, Đorđem Milićevićem, načelnikom opštine Šamac i delegatom u Domu naroda Parlamentarnme skupštine BiH Želimirom Neškovićem.



“U ovom trenutku suočeni smo sa brojnim blokadama i opstrukcijama od strane republičkih vlasti prema opštinama i gradovima u kojima gradonačelnici i načelnici ne pripadaju većini na republičkom nivou, već pripadaju opozicionim političkim strankama. Takav maćehinski odnos nas koči u razvoju na lokalnom nivou, jer dobijamo manje iznose sredstava i to je dugogodišnja praksa. Takvoj praksi se oštro suprotstavljamo. Razgovarali smo i o iskustvima opštine Teslić sa opozivom izvedenim u 2019. godini, ali i o političkom cirkusu, odnosno najavljenom  opozivu ovdje u Bijeljini. Skupštinska većina, predvođena  SNSD-om, pokreće moj opoziv i odmah da kažem da će to biti ponovna narodna odbrana Bijeljine, kao što se dogodila i 2020. godine. Lokalnoj bulumenti, skupštinskoj većini predvođenoj SNSD-om, želim poručiti da, ukoliko žele preispitivati pobjedu čistu kao suza, onda ćemo i mi biti spremni  da preispitujemo njihovu rovitu i krhku pobjedu koja se dogodila na opštim izborima”, poručio je Petrović.

Petrović je tom prilikom postavio pitanje skupštinskoj većini, čime će oni odgovarati, ukoliko ne prođe opoziv, da li će odreći svojih dvostrukih i trostrukih funkcija i primanja, istakavši da njihovi odbornički mandate nakon neuspjelog opoziva neće vrijediti ni “žižljivog zrna graška”.



“Neka jasno i glasno kažu narodu, u kakav to politički cirkus uvode Bijeljinu. Referendum će biti jasna narodna borba između dobra i zla, između potkupljivih i nepotkupljivih, između poštenih i nepoštenih, između pravde i nepravde. Biće to borba protiv lopovluka i svih kriminalnih radnji  koje su dovele do nestanka miliona maraka iz javnih preduzeća, gdje su ljudi od narodnog novca stvorili ogromnu ličnu imovinu.

Milan Milićević, govoreći u svojstvu načelnika opštine Teslić, izjavio je da najavljeni opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića ukazuje na puno onoga što se dešavalo u Tesliću u 2019. godini.

“Skupštinska većina u Bijeljini ne radi u interesu građana Bijeljine i Semberije, već je to interesna grupa čiji je jeidni cilj da zarobi plijen, a plijen je budžet koji pripada građanima Bijeljine. Gradonačelnik Petrović sa svojim saradnicima ne dozvoljava da se budžet krčmi na nezakonit način. To je novac koji pripada svima i mora biti pravično raspodijeljen. Rezultat referendum u Bijeljini biće identičan rezultatu referenduma iz 2019. godine.To je scenarij koji je odavno viđen. Neće se desiti odbrana Ljubiše Petrovića, već odbrana jednog moralnog principa i moralne vertikale koju želimo mi, kao načelnici SDS-a, da pokazujemo u svojim opštinama”, izjavio je Milićević, a to je raspolaganje budžetom na jedan domaćinski i transparentan način.

(Semberija Info)