BIJELjINA: UPALjENE SVIJEĆE ZA NEVINE ŽRTVE U BEOGRADU I MLADENOVCU (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: UPALjENE SVIJEĆE ZA NEVINE ŽRTVE U BEOGRADU I MLADENOVCU (FOTO)


Više desetina građana Bijeljine, upalili su svijeće ispred spomenika na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, u spomen na stradale u zločinima koji su se dogodili u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu. Među građanima je i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca koji su odali počast svojim vršnjacima. Djevojčica Jana Mrdić nije krila, kako je naglasila, “ogromnu tugu”.



-Poražavajuće je da se djeca danas dijele na mete i ubice. Smatram da smo svi krivi, jer ćutimo na nepravdu, sve dok se ne dešava nama. Zar nevini mraju da stradaju, da bi društvo u cjelini shatilo konačno neke stvari!?”, rekla je Mrdićeva i dodala da je “neizmjerno razočarana u nove generacije, u svijet i ljude”.



-Sve ono što smo gledali na filmovima, zapravo je tu, kod nas”, konstatovala je Mrdićeva. Devetnaestogodišnji Vedran Tomić, rekao je da je ogorčen.



-Sve se pretavara u crno I pitam se, gdje idu ove generacije. Kako da se družimo, kako da mirno sjednemo, a da ne strepimo i da se potamo, zar je ovo vrijeme da nam je svaki dan života lutrija?”, konstatuje i pita Tomić. Komentarišući tragediju u Beogradu, kaže da je to bio šok.






-Na taj šok, događa se tragedija u Mladenovcu! Zar to postaje obrazac življenja ovog društva? Strah je ovladao snama, a osnovna stvar je da imamo sigurnost. Očekujem da će država preduzeti sve što treba da se sigurnost vrati, očekujem i da roditelji, učittelji i svi nadležni preduzmu korake da sživimo u miru, bez straha. Društvene mreže imaju dobre, ali i loše strane. Moramo se okrenuti razgovoru i ozbiljno shvatiti koliko je važan mir i život bez straha”, rekao je Tomić. Ćutnja na trgu govorila je više od riječi! Tuga i suze, uz upaljenje svijeće i položeno cvijeće, za nevino stradale u Beogradu i Mladenovcu, poslali su jasnu poruku: VRATIMO SE PRAVIM PORODIČNIM, LjUDSKIM VRIJEDNOSTIMA!





(Semberija info)