NAJAVLjENO OVOGODIŠNjE OBILjEŽAVANjE GODIŠNICE TUZLANSKE KOLONE :: Semberija INFO ::

 

NAJAVLjENO OVOGODIŠNjE OBILjEŽAVANjE GODIŠNICE TUZLANSKE KOLONE


Novodom obilježavanja godišnjice stradanja pripadnika JNA u „Tuzlanskoj koloni“ u Gradskoj Upravi Grada Bijeljina danas je održana konferencija za novinare povodom odlaska u Tuzlu u ponedeljak, 15. maja 2023. godine. Današnjoj konferenciji prisustvovali su Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije RS, predstavnici Boračke organizacije Grada Bijeljina, predstavnici Udruženja Tuzlaka, koji zajedno sa Ministarstvom i Gradskom upravom Grada Bijeljina organizuju ovaj događaj i Slavko Novaković koji je nastradao u „Tuzlanskoj koloni“.

Prema programu obilježavanja, autobusi sa građanima iz Bijeljine za Tuzlu krenuće u 8.00 časova sa platoa ispred Saborne crkve u Bijeljini, rekao je Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.



-Dolazak u Tuzlu planiran je za 10.00 časova, kada će se održati mirna šetnja, polaganje cvijeća i kratak pomen stradalima u „Tuzlanskoj koloni“. Po povratku iz Tuzle slijedi održavanje parastosa, polaganje vijenaca i cvijeća na Gradskom groblju u Pučilama u 12.30 časova“, rekao je Ostojić i ovom prilikom pozvao  građane da im se pridruže u što većem broju i da zajedno sa njima obilježe ovaj istorijski događaj.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije RS ovom prilikom pozvao je sve građane da se odazovu u što većem broju povodom obilježavanja godišnjice „Tuzlanske kolone“ i da zajedno sa njima  krenu 15. maja u Tuzlu.

Semberija info