RUSKI TIM STRUČNjAKA DEZINFIKOVAO OBJEKTE BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

RUSKI TIM STRUČNjAKA DEZINFIKOVAO OBJEKTE BOLNICE


Dezinfekcija prostora bijeljinske Bolnice, kompleksa oko ustanove o COVID bolnice, počela je u jutranjim časovima, a  za zaj posao su bili zaduženi ruski stručnjaci koji su nedavno stigli u Republiku Srpsku.

Zdravstveni radnici su sa radošću i zahvalnošću dočekali tri ekipe ruskih stručnjaka, a v.d. direktor dr Milica Lovrić je naglasila da je ovaj posao veoma značajan u vrijeme epidemije.

-Hvala ministarstvu zdravlja i Vladi RS koji su omogućili da ruski stručnjaci dezinfikuju prostorije nove bolnice i COVID bolnice. Ovo nam je značajno i iz razloga što smo prije nekoliko dana najavili i da će objekat stare hirurgije nakon renoviranja biti stavljen u funkciju, sa kapacitetom od 70 kreveta. To je danas i učinjeno, a dezifekciju je izvršio tim ruskih stručnjaka, kako bismo u ovaj objekat smjestili pacijente kod kojih postoji sumnja na infekciju, sa nejasnim febrilnim stanjima i pacijenti koji čekaju nalaz na COVID 19. U ovom objektu će biti i prijemna karantinska ambulanta, a prostorije grudnog odjeljenja će biti za pacijente sa već registrovanim COVID 19, koji imaju tešku ili veoma tešku kliničku sliku. U okviru tog objekta se nalazi karantin tri, odnosno prostorije gdje se nalazi intenzivna njega, sa respiratorima“, rekla je dr Lovrić. Ona je istakla da je obezbijeđen i portabilni rentgen, kao i aparati za ultrazvučnu dijagnostiku, što će svakako doprinijeti lakšoj opservaciji pacijenata. Sa danas uređenim i opremljenim objektom srtare hirurgije, COVID bolnica na raspolaganju ima 143 kreveta.

-Zahvalni smo timovima ruskih stručnjaka koji dezinfikuje medicinske objekte u Bijeljini, kao i aktivnostima ministarstvu zdravlja. Takođe koristim priliku da se zahvalim i srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku,i Vladi RS, što su zaposlenim u bolnici dali jednokratnu pomoć. Ovo je kako finansijska, tako i moralna podrška, jer pokazuje da se trud i rad zaposlenih u ovim vanrednim oolnostima vidi i cijeni profesionalnost i entuzijazam“, rekla je dr Lovrić i naglasila da nastavljaju sa aktivnostima, kako bi građani Semberije imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.