LOPARE: POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA


Početak nove školske godine za učenike u tri centralne osnovne škole sa područnim odjeljenjima koje egzistiraju na području opštine Lopare i Srednjoškolskom centru “Vuk Karadžić” u Loparama spremno je dočekan.

U klupe će sjesti ukupno 468 osnovaca, od kojih je 37 upisanih u prvi razred i 175 srednjoškolaca, od kojih je 53 upisanih u prvi razred u ovoj školskoj godini.



Prema riječima direktora Dragana Lukića Osnovnu školu “Sveti Sava” u Loparama i njena područna odjeljenja pohađa 285 učenika, a u prvi razred u centralnoj školi u ovoj školskoj godini je krenulo 17 učenika.

“Školska godina počinje u poboljšanim materijalno - tehničkim uslovima”, rekao je Lukić.

On je izrazio zahvalnost sveštenicima koji su blagoslovili početak školske godine i predstavnicima lokalne vlasti koji su svojim angažovanjem pomogli da sva djeca od petog do devetog razreda dobiju besplatne udžbenike.



Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je svim učenicima, nastavnicima i prosvjetnim radnicima u ime svih struktura vlasti lokalne zajednice poželio srećnu i uspješnu novu školsku godinu.

“Opština Lopare je i ove godine, uz pomoć grada Bijeljina, obezbijedila 281 paket polovnih udžbenika za učenike od petog do devetog razreda”, rekao je Ristić.

On je naveo da je lokalna zajednica za navedene pakete kupila nove udžbenike koji nedostaju ili su oštećeni.

Predstavnici opštine Lopare su svim prvačićima na području lokalne zajednice uručili prigodne poklone.