BRANKICA ALEKSIĆ, KANDIDAT UJEDINjENE SRPSKE ZA ODBORNIKA U SKUPŠTINI GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

BRANKICA ALEKSIĆ, KANDIDAT UJEDINjENE SRPSKE ZA ODBORNIKA U SKUPŠTINI GRADA BIJELjINA


Rođena 1983. godine u Bijeljini, gdje je završila osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Na Pravnom fakultetu Univerziteta I. Sarajevo, stekla je zvanje diplomirani pravnik, a na Internacionalnom fakultetu u Brčko distriktu stekla je zvanje profesor matematike i informatike.
 
Najveći dio radnog vremena provela je u prosvjeti radeći kao sekretar, ali i kao profesor matematike. Trenutno je zaposlena u Srednjoškolskom centru ,,Mihailo Petrović Alas’’ u Ugljeviku.
 
Smatra za sebe da je profesionalna, komunikativna, dobro organizovana i samoinicijativna. Jedan od njenih osnovnih političkih ciljeva i razlog kandidature za odbornika, jeste zalaganje za ravnopravnost između žena i muškaraca na javnim funkcijama. Smatra da vaše majke, kćerke i sestre mogu mnogo postići svojim trudom i zalaganjem.
 
-Možemo primijetiti, ukoliko pogledamo oko sebe, da je žena stub svega. Iz tog razloga, treba im dati priliku da dokažu kako mogu riješiti pojedine javne probleme i da su nepravedno diskriminisane. Ukoliko sjednem u skupštinsku klupu biću, kao što sam bila i do sada, predana, pravična i poštena“, poručuje Aleksićeva.

Semberija info