Televizijska premijera filma "Božiji čovjek" na RTRS :: Semberija INFO ::

 

Televizijska premijera filma "Božiji čovjek" na RTRS


Film "Božiji čovjek", biografska drama o Svetom Nektariju Eginskom snimljena u američko-grčkoj koprodukciji, televizijsku premijeru doživjeće na programu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) 7. januara od 20.15.

"Nesvakidašnja tema na filmu - priča o svecu. U 109 minuta, filmskim jezikom oslikan je život jednog od najvećih grčkih svetaca Nektarija Eginskog, praćen velikim nepravdama, progonima i optužbama od strane tadašnjih čelnika Grčke pravoslavne crke i Aleksandrijske patrijaršije", navodi se u saopštenju RTRS i dodaje da je priča koncentrisana oko zavjera i sukoba koje su drugi pleli oko jednog svetog života.

Asketu, sveštenika običnog naroda čija je poniznost i popularnost iritirala jedan krug sveštenstva, čudotvorca Svetog Nektarija, sa velikom iskrenošću oživio je grčki glumac Aris Servetalis.

U "Božijem čovjeku" igra i ruska zvijezda Aleksandar Petrov, ali i holivudska zvijezda Miki Rurk u ulozi paralizovanog grčkog seljaka nad kojim Sveti Nektarije čini poslednje čudo.

"Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voljeli, Nektarije se prepustio tome da njegova vjera u Boga bude najbolja odbrana", zaključeno je u saopštenju RTRS.


Nezavisne novine