Svečanom akademijom obilježeno 70 godina rada Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Svečanom akademijom obilježeno 70 godina rada Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina


Foto: Semberija info
U prepunoj sali Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina večeras je svečanom akademijom obilježeno 70 godina rada Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina.



Za sve prisutne učenici škole sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremili su prigodan kulturno – umjetnički program,  a takođe večeras su dodjeljena priznanja najboljim učenicima, kao i njihovim nastavnicima.



-Veoma sam presrećna što sam baš ja direktorka škole kada ona proslavlja svoj jubilej. Naša škola, pored centralne škole ima još dvije područne škole u Patkovači i Pučilama i  broji preko 1.000 učenika. Veoma mi je drago što je sala večeras bila puna i nadam se da smo ispunili sva očekivanja“, istakla je Branka Mišić, direktorka Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina i dodala da će u toku ove godine započeti radove na rekonstukciji krova škole za šta su im obećana sredstva u iznosu od 200.000 konvertibilnih maraka.



Zorica Burić, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Jovan Dučić“ Bijeljina istakla je da OŠ „Jovan Dučić“ Bijeljina nosi ime najvećeg i najljepšeg pjesnika srpske kulture koji je jedan dio života proveo u Bijeljini kao učitelj i koji je volio jednu crnooku Magdalenu.



-Danas je jedan divan dan i trenutak da se okupe bivši i sadašnji radnici, ali i da dođu budući školarci da vide šta mi to i kako radimo. Važno je da ukažemo na značaj škole koja je uvijek bila i jeste mjesto gdje stasaju neke nove generacije, gdje odrastaju čestiti i dobri ljudi. Trudimo se da kada izađu iz naših školskih klupa budu upravo takvi“, naglasila je Burićeva.





(Semberija info)