Popust na učlanjenje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava :: Semberija INFO ::

 

Popust na učlanjenje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava


Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ raspolaže fondom od oko 120.000 bibliotečkih jedinica.

Za sve ljubitelje dobre knjige, kako starije, tako i za mlađe, JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina, danas od 8,00 do 19,00 časova, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava odobrava 50 % popusta na godišnju cijenu članarine. Za učenike osnovnih škola od 2. do 9. razreda iznosi 2,5 KM, za učenike srednjih škola, studente, penzionere i lica starija od 65 godina 5KM, a za ostale građane 10KM.



Željana Arsenović, direktorka Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina istakla je da Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ raspolaže fondom od oko 120.000 bibliotičkih jedinica, te da ih ove godine očekuje i revizija koja će utvrditi tačan broj knjiga kojim raspolažu.

- U našoj biblioteci nalaze se romani, stručne i naučne knjige, Referensne zbirke, te posebna biblioteka Marije Đorđević i legat Dušana Lopandića. Takođe posjedujemo i bogatu zbirku zavičajnih pisaca, a u njoj se nalazi sve što se piše o Bijeljini i svi autori koji su iz Bijeljine, te izuzetno rijetke i stare knjige koje se čuvaju, a to je, slobodno mogu reći naše blago. Izuzetno je važno čuvati sve te knjige i raditi na kulturnom uzdizanju našeg naroda.  Veoma je važno napomenuti da se stručne i naučne knjige, kao i stare i rijetke knjige ne mogu nositi van biblioteke i mogu se koristiti samo u prostorijama biblioteke“, naglasila je Arsenovićeva i dodala da su prošlu godinu završili sa oko 204.500 posjetilaca, a broj upisanih članova iznosio je oko 9.500.



- Mnogo radimo na povećanju broja korisnika biblioteke, kao i na povećanju knjižnog fonda. Veoma velike posjete imamo na svim na svim našim kulturnim manifestacijama, promocijama knjiga, kao i na događajima koje organizujemo, seminarima, stručnim predavanjima, kursevima... Izuzetno je važno da i na taj način ostvarujemo kontakt sa svim ljudima koji žele da učestvuju u kulturi kako našeg grada, tako i Republike“, zaključila je Željana Arsenović i najavila da će se mafifestacija „Dani dječije kulture“ održati u periodu od 22. do 24. maja u Bijeljini, a specijalni gost će biti dr Ranko Rajović.

Takođe, danas su dodjeljena i priznanja „Naj čitalac“ u kategoriji odraslih. Iz kategorije studenti priznanje je dobio Miljan Kujača, te Nemanja Stojanović iz kategorije srednjoškolci, dok je Danijela Perić dobila priznanje u kategoriji ostali.


Semberija info - S. Ristanović