Miodrag Rikanović Mesar, jedan od najstarijih semberskih bajkera: Živim za motocikle i motociklizam :: Semberija INFO ::

 

Miodrag Rikanović Mesar, jedan od najstarijih semberskih bajkera: Živim za motocikle i motociklizam


Miodrag Rikanović Mesar (58) iz semberskog sela Brodac, jedan je od najstarijih semberskih bajkera koji se već pola vijeka druži sa motociklima. Miodrag, po zanimanju profesionalni vozač, kaže da se u motocikle zaljubio još u djetinjstvu, u svojoj osmoj godini.

- Često kažem da smo, mi bajkeri, golubovi mira. Nas ne zanima puno ni nacija, ni rasa, ni ko si, ni šta si, niti koliko godina imaš. Nije važno kakav motor voziš, važno je kakav si čovjek. Prošle godine smo išli na moto – susrete u Trebinje, ali smo produžili i do Dubrovnika i Herceg Novog. Kilometre ne brojimo“.



Kaže da je u proteklih pedesetak godina počeo sa „poni ekspresom“ od 50 kubika, da bi kasnije došao „MZ“ od 150 kubika, a nakon toga „Java“ od 250 kubika, zatim „Honda CBH“ od 1.000 kubika. Na ispitu spretnosti, 1991. godine u Tuzli, sa „Hondom“ je Miodrag osvojio prvo mjesto. Vozio je on i „Suzuki 1.100 R“, ali i „Kavasaki 550“. Trenutno u svojoj garaži čuva italijanske motocikle „RSV“, koje skoro više niko i nema na ovim prostorima.

- Za jednu rekordnu sezonu prešao sam oko 15.000 kilometara. U kolekciji trenutno imam sedam motocikala. Iako sam mator čovjek, još uvijek volim da se ludiram. Više sam „zapalio“ guma na trgovima i trotoarima, vrteći motocikl u krug, samo u jednoj godini, nego što će pojedini motociklisti zapaliti za deset godina. Stotinjak guma sam do sada spržio, ali uvijek imam desetak guma u rezervi. Živim za motocikle i motociklizam’’, kaže Miodrag, hvaleći i mlade bročanske motocikliste, okupljene u Moto klub „Prašinari“.    

Semberija info